Αναψε φωτιές η συνέντευξη Ανδρουλάκη στο iefimerida -Επίθεση Φώφης για debate και εκλογές - iefimerida.gr

Αναψε φωτιές η συνέντευξη Ανδρουλάκη στο iefimerida -Επίθεση Φώφης για debate και εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτιές» άναψε η συνέντευξη του υποψήφιου για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντοαριστεράς Νίκου Ανδρουλάκη στο iefimerida.

Στην εν λόγω συνέντευξη, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την Φώφη Γεννηματά να βρεθούν αντιμέτωποι, έστω και το βράδυ του Σαββάτου, σε μια τηλεμαχία.

«Προσκαλώ την κ. Γεννηματά, έστω και απόψε, το βράδυ του Σαββάτου, να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή του debate ώστε να της την απευθύνω, όπως είχα αρχικά προτείνει και στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αλιβιζάτο. Ο πολιτισμένος δημόσιος διάλογος προσθέτει στο εγχείρημα όπως έγινε άλλωστε και με τους υπόλοιπους υποψήφιους τις προηγούμενες φορές» είπε στο iefimerida ο κ. Ανδρουλάκης, ερωτηθείς ποια θα ήταν η πρώτη ερώτηση που θα έκανε στη Φώφη Γεννηματά αν είχε πραγματοποιηθεί το debate του β΄γύρου.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση συνεργατών της κ. Γεννηματά, που έδωσαν στη δημοσιότητα την αλληλογραφία μεταξύ του Μανόλη Οθωνα, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά και του εκπροσώπου της Επιτροπής Αλιβιζάτου, Πέτρου Σφηκάκη.

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απαντούμε με την αλήθεια» αναφέρουν συνεργάτες της κ. Γενννηματά.

«Όπως προκύπτει, μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για την πραγματοποίηση του debate οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου, αποδεχθήκαμε (πριν την κήρυξη του 3ήμερου πένθους) να γίνει το debate την Παρασκευή. Εν συνεχεία ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του 3ήμερου πένθους (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε το debate και η κα Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις. Είναι απορίας άξιο όμως πως μπορεί από την μία να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πριν» αναφέρουν οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά.

Λίγη ώρα αργότερα και η ίδια η κ. Γεννηματά εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι από την εκλογή της ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο νέος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κ. Γεννηματά

Από την εκλογή μου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκα με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης.

Αυτούς τους στόχους υπηρέτησα και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να απαντήσω σε κάθε είδους προκλήσεις.

Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος.

Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Συμπορεύονται και δεν διχάζονται.

Μόνο έτσι γίνονται τα οράματα της νέας γενιάς πράξη.

Χαίρομαι που έστω και τώρα, έγινε αυτό κατανοητό και αποδεκτό.

Είμαι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της δημιουργίας της μεγάλης Παράταξης, που θα οδηγήσει σε μια νικηφόρα πορεία.

Η απάντηση από το «στρατόπεδο» Ανδρουλάκη

Αμεση ήταν η απάντηση από κύκλους του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου για την ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης, Ν. Ανδρουλάκη.

«Αποτελεί προσβολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αλιβιζάτο - του οποίου η συμβολή στην διαδικασία εκλογής αναγνωρίζεται από όλους - και προς τον συνυποψήφιο Ν. Ανδρουλάκη, να διαψεύδονται και να διαστρεβλώνονται γεγονότα τα οποία αμφότεροι επιβεβαίωσαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά, και συμπληρώνουν: «Ο κ. Αλιβιζάτος εξήγησε στη συνέντευξή του στα Νέα, πως “παρά το κατανοητό αίτημα του κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να γίνει το debate η άλλη πλευρά δεν ήθελε”, σημειώνοντας μάλιστα πως, καθώς και ο ίδιος θεωρεί πως “το debate δεν είναι πανηγύρι”, ήταν προσωπικά ανοιχτός στην διεξαγωγή του».

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του, ο κ. Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Προέδρου της Επιτροπής, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος για έναν ανοιχτό, δημόσιο, διάλογο με την κ. Γεννηματά, ακόμη και το βράδυ του Σαββάτου.

Το περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη εκδηλώνει, μάλιστα, την απορία του για τις διαψεύσεις και τις διαστρεβλώσεις αυτές, πόσο μάλλον που έχουν προηγηθεί οι δημόσιες διευκρινίσεις του κ. Αλιβιζάτου.

Τα email που έδωσαν στη δημοσιότητα οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά

Αναψε φωτιές η συνέντευξη Ανδρουλάκη στο iefimerida -Επίθεση Φώφης για debate και εκλογές  | iefimerida.gr 0
Αναψε φωτιές η συνέντευξη Ανδρουλάκη στο iefimerida -Επίθεση Φώφης για debate και εκλογές  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρουλάκης Γεννηματά ντιμπέιτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ