Λίβανος: Αναχώρησε από τη Σαουδική Αραβία για τη Γαλλία ο Σάαντ αλ Χαρίρι - iefimerida.gr

Λίβανος: Αναχώρησε από τη Σαουδική Αραβία για τη Γαλλία ο Σάαντ αλ Χαρίρι

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σάαντ αλ Χαρίρι αναχώρησε το βράδυ της Παρασκευής από το Ριάντ για το Παρίσι, όπως μετέδωσε ένα τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στην οικογένειά του και είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο ίδιος με μια ανάρτησή του στο Twitter.

Η παραίτηση του Χαρίρι ήγειρε φόβους για την πολιτική σταθερότητα του Λιβάνου και έφερε τη χώρα στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν για επιρροή στην περιφέρεια.

Η μετάβαση του Χαρίσι στο Παρίσι, μαζί με την οικογένειά του, όπου αναμένεται ότι ο λιβανέζος πολιτικός θα έχει συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά ορισμένους παρατηρητές ίσως ανοίξει τον δρόμο για την επίλυση της κρίσης.

«Είμαι καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο», είχε γράψει νωρίτερα ο Χαρίρι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Μακρόν, από τη Σουηδία, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο λιβανέζος πολιτικός σκοπεύει να «επιστρέψει στη χώρα του τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ριάντ Γαλλία Λίβανος ΣΑΑΝΤ ΑΛ ΧΑΡΙΡΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ