«Νοέμβριος»: Διαβάζουμε πρώτοι το μυθιστόρημα του Χόρχε Γκαλάν - iefimerida.gr

«Νοέμβριος»: Διαβάζουμε πρώτοι το μυθιστόρημα του Χόρχε Γκαλάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χόρχε Γκαλάν εμπνέεται από την αληθινή ιστορία της σφαγής των Ιησουϊτών μοναχών στο Ελ Σαλβαδόρ το 1989 και γράφει ένα συγκινητικό μυθιστόρημα με στόχο να ακουστεί η φωνή των φτωχών και καταπιεσμένων.

Το 1989 το Ελ Σαλβαδόρ, μια χώρα όπου επικρατούν μεγάλες κοινωνικοοικονομικές ανισότητες και δοκιμάζεται διαρκώς από τις κοινωνικές αναταραχές, υποφέρει από τον σπαραχτικό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στη στρατιωτική κυβέρνηση και το «Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης». Ο λαός πεινάει και ζει τραγικές καταστάσεις· παντού επικρατεί ο τρόμος. Ένα πρωινό του Νοεμβρίου, μια ομάδα ένοπλων αντρών εισβάλλει στον χώρο του Καθολικού Πανεπιστημίου και δολοφονεί εν ψυχρώ έξι Ιησουίτες μοναχούς και δύο γυναίκες. Ο πατήρ Τοχέιρα θα αναλάβει να αναζητήσει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτούς τους θανάτους. Ωστόσο, ο μοναδικός μάρτυρας που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της υπόθεση κρατάει το στόμα του κλειστό. Ποιοι και γιατί έδωσαν εντολή να πραγματοποιηθεί αυτή η σφαγή;

Το μυθιστόρημα «Νοέμβριος» του Χόρχε Γκαλάν κυκλοφορεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα από το βιβλίο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νοέμβριος χορχε Γκαλάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ