Καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση Τσαλικίδη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - iefimerida.gr

Καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση Τσαλικίδη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα βήμα πριν την ανάσυρση από το αρχείο είναι η δικογραφία του πρώην στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του στον Κολωνό το 2005.

Λίγο αργότερα, όπως είναι γνωστό, ξέσπασε ο θόρυβος των τηλεφωνικών υποκλοπών των μελών της κυβέρνησης Καραμανλή, μέσω του παράνομου λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην Παιανία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, ζήτησε την δικογραφία από την εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να την μελετήσει, υπό το φως των νέων δεδομένων της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με το δικαστήριο του Στρασβούργου, οι ελληνικές αρχές δεν διεξήγαγαν αποτελεσματική ερεύνα για τις συνθήκες θανάτου του, αποδίδοντας τον σε αυτοκτονία.

Το ΕΔΔΑ έκρινε ότι τα αίτια θανάτου του πρώην στελέχους έμειναν ασαφή και διαπίστωσε ότι οι ελληνικές αρχές βιάστηκαν να κλείσουν την έρευνα τους, δικαιώνοντας έτσι την οικογένεια Τσαλικίδη, η οποία άφηνε αιχμές για δολοφονική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο του Στρασβούργου υποχρεώνει την ελληνική πολιτεία να καταβάλλει στην οικογένεια Τσαλικίδη αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, μόλις πάρει στα χέρια του τον φάκελλο Τσαλικίδη, θα κρίνει εάν θα δώσει εντολή για περαιτέρω έρευνα, με βάση όσα διαλαμβάνονται στην απόφαση του ΕΔΔΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ