ΗΠΑ: Επιπλέον υλικό για το Russiagate ζητά ο ειδικός ανακριτής - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Επιπλέον υλικό για το Russiagate ζητά ο ειδικός ανακριτής

O ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ ζήτησε από την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να τού παραδώσει περισσότερα έγγραφα σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο δύο πηγές.

Τη νέα εξέλιξη δημοσιοποίησε πρώτη η εφημερίδα “The Wall Street Journal”.

Ο Μιούλερ έλαβε το σχετικό ανακριτικό υλικό το οποίο έχει ήδη παραδοθεί στις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν πιθανή ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ μέλη της ομάδας ερευνών εκτιμούν ότι υπάρχει υλικό που δεν τους έχει παραδοθεί. Το νέο αίτημα αφορά τη διάθεση πληροφοριών και αρχείων επεκτείνοντας πολλαπλώς την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Μία πηγή είπε ότι με το αίτημα αυτό, η υπόθεση θα ερευνηθεί σε πολλά επίπεδα και θα διαλευκανθεί. Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ συμμορφώνεται προς το ανακριτικό αίτημα.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δεν έχει λάβει παρόμοιο αίτημα, σύμφωνα με το CNN.

Τόσο η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, όσο και δικηγόρος που την εκπροσωπεί δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων.

Η δεύτερη πηγή χαρακτήρισε το αίτημα «διαχειριστικού» χαρακτήρα στο τέλος μίας διαδικασίας με την εμπλοκή ενός ειδικού σώματος ενόρκων (grand jury), ενώ υποστήριξε ότι πολλά από τα έγγραφα θα είναι «αντίγραφα» εγγράφων που ήδη έχει στην κατοχή του ο Μιούλερ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της μιας πηγής, η ολοκλήρωση της αποστολής των εγγράφων μπορεί να διαρκέσει μήνες, ενώ η δεύτερη πηγή εκτιμά ότι είναι πιθανό να καθυστερήσει πέραν του Ιανουαρίου, εξαιτίας του όγκου των εγγράφων που απαιτείται να συγκεντρωθούν και ν’ αποσταλούν στην ομάδα του Μιούλερ.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ