Από εδώ ξεκίνησε η καταστροφή στη Μάνδρα; -Η καταγγελία-σοκ του καθηγητή Παπανικολάου [βίντεο] - iefimerida.gr

Από εδώ ξεκίνησε η καταστροφή στη Μάνδρα; -Η καταγγελία-σοκ του καθηγητή Παπανικολάου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονίζει η καταγγελία του επίκουρου καθηγητή Γεωλογίας του πανεπιστημίου Δημήτρη Παπανικολάου για το μπαζωμένο ρέμα στη Μάνδρα, κοντά στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών, που οδήγησε πιθανώς στην καταστροφή και στους 16 μέχρι στιγμής νεκρούς.

Το σημείο, όπως εξηγεί στο iefimerida ο καθηγητής, ήταν γνωστό εδώ και χρόνια. Και κανείς δεν ασχολήθηκε. Το αντίθετο μάλιστα. Εκτός από τα κτίρια που ήδη υπήρχαν και που εμπόδιζαν την κυκλοφορία των όμβριων υδάτων, ο δήμος Μάνδρας έχτισε στο ίδιο εκείνο σημείο και αμαξοστάσιο(!!!) για τα οχήματα του δήμου και ολοκλήρωσε την καταστροφή. «Γι' αυτό και έκανα άσκηση εκεί με τους φοιτητές μου», λέει ο καθηγητής Παπανικολάου. «Ηταν μια σεσημασμένη, θα έλεγε κανείς, περιοχή για τον κίνδυνο πλημμυρών και φαινόταν πως υπήρχαν παρεμβάσεις από ανθρώπους, που αντί να βελτιώσουν τα πράγματα τα έκαναν χειρότερα».

Το σημείο όπου βρέθηκε το iefimerida και το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία του καθηγητή Παπανικολάου, ευθύνεται εν πολλοίς για την τραγωδία που χτύπησε τη Μάνδρα είναι εκεί που το ρέμα το οποίο παροχέτευε τα νερά από το βουνό σταματάει. Εκεί τώρα υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, δίπλα είναι ένα βενζινάδικο, πιο δίπλα ένα κέντρο διασκέδασης, μετά είναι το αμαξοστάσιο και ένα σούπερ μάρκετ. «Με λίγα λόγια», εξηγεί ο καθηγητής, «έχουν μπαζώσει το ρέμα που τους ενοχλούσε για την πρόσβασή τους στην παλαιά εθνική οδό, καθώς μεσολαβούσε ανάμεσα στα οικόπεδά τους και την εθνική. Και αντί να φτιάξουν μια γέφυρα και να παροχετεύσει ο δήμος με έργα το ρέμα, να υπάρχει ένας αγωγός από κάτω δηλαδή από τον δρόμο ώστε να φεύγουν τα νερά, αυτοί το μπάζωσαν για να κάνουν τη δουλειά τους και είμαστε σήμερα εκεί που είμαστε».

Οπως μάλιστα τονίζει ο ίδιος, παρόμοια εικόνα, με δύο νεκρούς τότε, είχαμε και το 1996, στην ίδια ακριβώς περιοχή. Και αν δεν ληφθούν μέτρα, προσθέτει, θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία.

Δείτε το βίντεο με την αυτοψία του iefimerida στο σημείο από το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία Παπανικολάου, ξεκίνησε η καταστροφή:

Από εδώ ξεκίνησε η καταστροφή στη Μάνδρα; -Η καταγγελία-σοκ του καθηγητή Παπανικολάου [βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Από εδώ ξεκίνησε η καταστροφή στη Μάνδρα; -Η καταγγελία-σοκ του καθηγητή Παπανικολάου [βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θεομηνία Μάνδρα πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ