Ερχεται ο κυκλώνας «Ζήνωνας» με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές - iefimerida.gr

Ερχεται ο κυκλώνας «Ζήνωνας» με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα τις τελευταίες μέρες και εκδηλώνεται με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Σήμερα Παρασκευή οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα, το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα για τον οποίο όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει. Όπως εξηγεί πάντως το meteo.gr, κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, και συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Στο μεταξύ σε ισχύ είναι και το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα προβλέπει ότι θα επηρεαστούν:

  • Σήμερα Παρασκευή, πιθανόν η ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο, (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας),οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.
  • Το Σάββατο (18-11-2017), αρχικά όλη η χώρα εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά εκτός από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
  • Την Κυριακή (19-11-2017), πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κακοκαιρία βροχές κυκλώνας Ζήνωνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ