Ινδική εταιρεία αγόρασε την ιστορική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ - iefimerida.gr

Ινδική εταιρεία αγόρασε την ιστορική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ

Ινδική εταιρεία αγόρασε την ιστορική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ινδική Bommindala πέρασε τελικά το 50,36% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, αναλαμβάνοντας μάλιστα τη δέσμευση όχι μόνο να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας, αλλά και να τις αυξήσει, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τη εταιρείας, Δημήτρης Πράτσος.

Χαρακτηρίζοντας θετική την εξέλιξη πώλησης μέρους της εταιρείας και μιλώντας για μια νέα εποχή στο μέλλον της ΣΕΚΑΠ, ο κ. Πράτσος επεσήμανε ότι εκτενής ενημέρωση για την έλευση των ξένων ιδιωτών θα έχουν αύριο στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας. Υπενθύμισε δε ότι παρόλο που τα τεύχη δημοπράτησης έλαβαν επτά ξένοι και Έλληνες δυνητικοί ενδιαφερόμενοι, τελικά μόνο δύο υπέβαλαν προσφορές.

Η ΣΕΚΑΠ ιδρύθηκε το 1975 με πρωτοβουλία της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ), με έδρα την Καπνούπολη Ξάνθης. Το πλέον ισχυρό σήμα της είναι το BF, το λανσάρισμα του οποίου το 1997 έθεσε νέα δεδομένα στην καπνοβιομηχανία, αφού το εν λόγω τσιγάρο ήταν με το πρώτο διεθνώς βιολογικό φίλτρο biofilter, φέρνοντας τη ΣΕΚΑΠ στη δεύτερη θέση των ελληνικών καπνοβιομηχανιών. Άλλα γνωστά σήματά της είναι το Cooper, το GR, το Κιρέτσιλερ κ.ά. Η εταιρεία διαθέτει και σήματα που κάνουν διεθνή καριέρα, όπως το Brooks και το Jet Set.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ