Στη Σύνοδο Κορυφής θα βάλει το θέμα των αποζημιώσεων ο Τσίπρας - iefimerida.gr

Στη Σύνοδο Κορυφής θα βάλει το θέμα των αποζημιώσεων ο Τσίπρας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: INTIME NEWS

«Κόκκινος συναγερμός» τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου και η προσοχή όλων είναι στραμμένη στους πληγέντες από την καταστροφή στη Δυτική Αττική, αλλά και στο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός, σήμερα, θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής στη Σουηδία. Και προτού αναχωρήσει για το Γκέτεμποργκ, επέλεξε να μεταβεί στη Μάνδρα αντικρίζοντας το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα πολιτικά και δη τα επικοινωνιακά λάθη του παρελθόντος, οπότε και η κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί για απουσία και ολιγωρία. Με τις πιο πρόσφατες μνήμες από τα αυτογκόλ των χειρισμών που έγιναν στο «Αγία Ζώνη2».

Ο κ.Τσίπρας, βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με τους στενούς του συνεργάτες καθώς και με την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία από τα οποία και έχει συνεχή ενημέρωση. Ενώ αρμόδιες πηγές αναφέρουν στο iefimerida πως «είναι υπό επεξεργασία σχέδιο για τις αποζημιώσεις που θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τις επόμενες μέρες».

Τι θα ζητήσει από τους ομολόγους του

Στη σκιά των δραματικών γεγονότων που πλήττουν την Αττική, ο πρωθυπουργός θα θέσει στην ατζέντα της Συνόδου το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, τόσο για την αντιμετώπιση των καταστροφών αλλά και για την ανακούφιση από τις συνέπειές τους.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν δε πως απώτερος σκοπός της Συνόδου είναι η προώθηση της κοινωνικής διάστασης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσω ενός δεσμευτικού«Ευρωπαϊκού Πυλώνα Δικαιωμάτων». Επιπλέον, τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τις συζητήσεις είναι οι ίσες ευκαιρίες και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, η κοινωνική προστασία και η κοινωνική ένταξη κ.α

Υπογράφουν Διακήρυξη

Μετά το πέρας της διάσκεψης αναμένεται να υπογραφεί σχετική «Διοργανική Διακήρυξη» ανάμεσα στα όργανα της ΕΕ από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Α. Ταγιάνι και τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γ. Ράτας που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ