Μοσκοβισί: 9 μήνες πριν τελειώσει το πρόγραμμα στήριξης, η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: 9 μήνες πριν τελειώσει το πρόγραμμα στήριξης, η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις μεταρρυθμίσεις

Φωτογραφία: (Michael Kappeler/dpa via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα οφέλη αρχίζει και βλέπει η Ελλάδα κατά τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει παράλληλα ότι εννέα μήνες πριν από το τέλος του προγράμματος στήριξης η Ελλάδα και η χώρα ανταποκρίνεται στις μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις.

«Βρισκόμαστε εννέα μήνες πριν από το τέλος του Προγράμματος Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα και η χώρα ανταποκρίνεται στις μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις — ενώ αρχίζει να βλέπει τα οφέλη» τονίζει η ανακοίνωση του κ. Μοσκοβισί, και συνεχίζει: «Η οικονομία βρίσκεται και πάλι σε ρυθμό ανάπτυξης και η ανεργία μειώνεται σε σχέση με τα προηγούμενα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Στις πρόσφατες θετικές εξελίξεις συγκαταλέγονται το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος και, πιο πρόσφατα, η περαιτέρω χαλάρωση στον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα, η σταδιακή επιστροφή στις αγορές αποτελεί αξιόπιστη προοπτική για την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τονίζει ότι οι προηγούμενες αποφάσεις «δεν πάρθηκαν στο κενό» αλλά εν μέσω μιας «άνευ προηγουμένου βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης».

«Είναι πλέον καιρός να αφήσουμε αυτό το δύσκολο κεφάλαιο πίσω μας. Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειές της να τονώσει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε βιώσιμη βάση — προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών» τονίζει η ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοσκοβισι ελληνική οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ