Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Μάνδρα μετέβη πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου για την πορεία αντιμετώπισης των συνεπειών από τις χθεσινές φονικές πλημμύρες.

Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν -μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο αν. υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας, στελέχη της αυτοδιοίκησης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Καπέλιος και άλλοι κρατικοί παράγοντες.

Μετά τη Μάνδρα, ο κ. Τσίπρας μετέβη στο κέντρο επιχειρήσεων Ελευσίνας και συγκάλεσε σύσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ακραίο φαινόμενο

«Πρωτίστως ασχοληθήκαμε με το επιχειρησιακό σκέλος καθώς ακόμα έχουμε ανθρώπους αγνοούμενους» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την σύσκεψη.

«Η προσπάθεια της πυροσβεστικής και των εθελοντών είναι συγκινητική» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και συνέχισε: «Είναι δέσμευση μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση, επούλωση των πληγών κι αποκατάσταση των περιουσιών. Είτε αυτό αφορά νοικοκυριά είτε αυτό αφορά επιχειρήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι η συντονισμένη αυτή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Για τους ανθρώπους που χάσανε τους δικούς τους, για όλους εμάς που ζούμε ένα βαρύ πένθος, νομίζω ότι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ας αποτελέσει επαναλαμβάνω το έναυσμα για εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα συσσωρευμένων δεκαετιών».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα «σπάνιο και ακραίο» φαινόμενο αλλά και για συσσωρευμένα προβλήματα χρόνων στα έργα υποδομής και στο χωροταξικό σχεδιασμό στην περιοχή. Όπως είπε μάλιστα αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο σε περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και αλλού.

«Πρέπει να δείξουμε εγρήγορση στην αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών ώστε να αποφύγουμε το να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα» σημείωσε.

Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Γιάννης Κολεσίδης)

Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Φωτογραφίες: EUROKINISSI / Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Τσίπρας από Μάνδρα: Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή  [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ