Εισαγγελική έρευνα για τα Paradise Papers - iefimerida.gr

Εισαγγελική έρευνα για τα Paradise Papers

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eρευνα για τα Paradise Papers που έφερε στο φως το Εθνος και οι δημοσιογράφοι-μέλη της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, διέταξε η προϊσταμένη της Οικονομικής Εισαγγελίας Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα και η παραγγελία προς τους επίκουρους οικονομικούς εισαγγελείς έχει έναν στόχο: Την διακρίβωση της τέλεσης των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η αναζήτηση των προσώπων ή των εταιριών που εμπλέκονται θα επιχειρηθεί μέσα από τα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας αλλά και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις μέχρι τώρα ερευνώμενες λίστες όπως η Μπόργιανς, λίστα ομολόγων κλπ, αλλά και με ό,τι άλλο μέσο έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Το πρώτο βήμα για την δρομολόγηση της έρευνας για τα Paradise Papers θα είναι η παραλαβή των στοιχείων ελληνικού ενδιαφέροντος και η αξιολόγηση τους σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα η μη της ύπαρξης εξωχώριων εταιρειών, καθώς το όλον θέμα κινείται, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στο όριο μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Paradise Papers λίστα εισαγγελική έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ