Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα - iefimerida.gr

Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ η Δυτική Αττική μετρά ακόμη τις πληγές της, πολλά μέρη της Ελλάδας βρίσκονται αντιμέτωπα με τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας.

Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Πέλλα, Αργολίδα πλήττονται από σφοδρές καταιγίδες και τα προβλήματα είναι ήδη ορατά, ενώ το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα, μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική, θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο.

Στην Αττική για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστή η Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας. H σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε ήδη πλημμύρες στα νότια προάστια.

Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 0
Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 1
Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 2

Στο Ναύπλιο φούσκωσαν και πάλι τα ρέματα και πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί ενώ στην Πέλλα «παγίδες νερού» κρύβονται στους δρόμους.

Μεγάλες ποσότητες νερού κατεβάζουν και σήμερα ρέματα και χείμαρροι στο Δήμο Ναυπλιέων λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στο ρέμα Ραμαντάνι, στο Νέο Ροεινό, στην Τύρινθα και στο Άγιο Αντωνιο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία καθώς ο δρόμος που περνάει μέσα από την κοίτη των ρεμάτων έχει καλυφθεί ολοκληρωτικά από τα ορμητικά νερά.

Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 3

Η πολιτική προστασία του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται σε επιφυλακή για προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν και επεμβαίνει όπου χρειαστεί, όπως μεταδίδει το argolikeseidhseis.gr.

Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 4
Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 5

Και στην Πέλλα η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή είναι ισχυρή.

Υπάρχουν κρυφές παγίδες από νερά αριστερά και δεξιά του δρόμου ενώ στις φωτογραφίες, που δημοσιεύει το Karatzova.com, εικονίζεται ένα πεσμένο δέντρο που ξεριζώθηκε από την κακοκαιρία.

Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 6

Κλειστή παραμένει η παλιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Εδεσσας στα όρια με τον νομό Πέλλας λόγω συσσώρευσης υδάτων στην περιοχή και κυκλοφορία εξακολουθεί να γίνεται από τη νέα Εθνική Οδό.

Με προσοχή διεξάγεται η κυκλοφορία από τα Γιαννιτσά προς την Εδεσσα ενώ την ίδια στιγμή κλειστός παραμένει και ο επαρχιακός δρόμος από το Πρόχωμα προς τα Κουφάλια και στις δύο λωρίδες.

Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 8

Ξεριζώνει δέντρα ο Πηνειός

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ που μας πέρασε σε ορεινές περιοχές των Τρικάλων, είχε σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση πολλών χειμάρρων, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και την απότομη άνοδο της στάθμης του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων του, όπως μεταδίδει το trikalaola.gr

Πιο πολύ το πρόβλημα εστιάζεται στα ορεινά της Καλαμπάκας. Το 4ο δημοτικό σχολείο Καλαμπάκας πλημμύρισε και το σχολείο παρέμεινε κλειστό, ενώ γίνεται προσπάθεια άντλησης των υδάτων.

Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 9


Στη γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι, οι κάτοικοι παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της ανόδου της στάθμης, καθώς οι μνήμες από την περσινή καταστροφική πλημμύρα, είναι νωπές και εφιαλτικές.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του trikalaola.gr και κάτοικοι μαζί. Το πρόβλημα είναι πως το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών της περσινής πλημμύρας και την δημιουργία νέας αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής, καθυστέρησε ένα αρχίσει, λόγω των νόμιμων διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάλκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή τη στιγμή ο εργολάβος να συνεχίσει τις εργασίες που άρχισαν στις αρχές του Οκτώβρη.

Θεομηνία σε όλη την Ελλάδα -Καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές από την Πέλλα έως την Αττική και την Αργολίδα | iefimerida.gr 10

Κεντρική Μακεδονία: Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων μόνο την τελευταία ώρα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε αρκετούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, μόνο την τελευταία ώρα έχουν γίνει 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και 48 κλήσεις από τις 8 το πρωί στη Βέροια. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής έχουν κληθεί να αντλήσουν νερά σε 10 περιπτώσεις στη Νάουσα και σε άλλες 10 στην Έδεσσα.

Παράλληλα, στις 4.10 τα ξημερώματα, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο ατόμα που είχαν ακινητοποιηθεί με το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα στο Λιτόχωρο Πιερίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και τα δύο άτομα απομακρύνθηκαν από το σημείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Εντονη βροχόπτωση και προβλήματα και στην Κατερίνη

Προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, με την πυροσβεστική να έχει λάβει ήδη 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν συγκροτηθεί δέκα συνεργεία με 25 πυροσβέστες ενώ, όπως τονίζεται, όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται ομαλά.

Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων

Στο μεταξύ ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία, σύμφωνα με σχετική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε ότι «στην Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και σε άλλες περιοχές ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις σε συνεννόηση πάντα με τις τοπικές διευθύνσεις της αστυνομίας».

Είπε ακόμη: «Η αστυνομία βρίσκεται στη δυτική Αττική, στο σημείο που έχει πληγεί από την κακοκαιρία, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν εγκληματικές ενέργειες και για να βοηθηθούν οι κάτοικοι. Από τη στιγμή που είχαμε τα καιρικά φαινόμενα μέχρι το βράδυ χτες, στην περιοχή βρίσκονταν τουλάχιστον 180 άτομα και 74 περιπολικά κάθε είδους, ενώ καθόλη τη διάρκεια της νύχτας βρίσκονταν εκεί 68 αστυνομικοί και 31 μέσα. Υπάρχει τακτική ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καταιγίδα καταστροφές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ