Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας: Μαύρη ημέρα για τη χώρα - iefimerida.gr

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας: Μαύρη ημέρα για τη χώρα

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, είναι μια μαύρη μέρα σήμερα για τη χώρα μας».

Αυτό τονίζει με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης και προσθέτει:

«Έχουμε ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής 9 άτομα,(αργότερα επιβεβαιώθηκαν περισσότερα) και οι επιπτώσεις από αυτό το τοπικό πλημμυρικό φαινόμενο είναι πάρα πολύ μεγάλες. Εκτός από τις κρίσιμες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είχαμε επιπτώσεις και σε υποδομές.

Ο μεγάλος όγκος του νερού παρέσυρε φερτά υλικά δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε δομικά συγκροτήματα με αιχμή την Μάνδρα και στην συνέχεια την Νέα Πέραμο όπου πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις σπίτια έχουν πλημμυρίσει, και εδώ είναι που επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας.

Έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας, οι οποίες συνεχίζονται και να έρχονται και από άλλα μέρη της Ελλάδος, έχουμε πολλά σωστικά συνεργεία, ώστε να ικανοποιήσουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται οι συμπολίτες μας και το κάνουμε. Όλα τα περιστατικά σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζονται, ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα σε δεύτερο χρόνο που πρέπει να κάνουμε, κυρίως η απομάκρυνση των φερτών υλικών και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, στις δύο παλαιές εθνικές οδούς. Εννοώ την Αθηνών-Κορίνθου και Ελευσίνας -Θηβών όπου εκεί υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, και έχουν κλείσει σε διάφορα σημεία οι δρόμοι, και υπάρχει τεράστιος όγκος φερτών υλικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ