Ο Μακρόν προσκάλεσε τον Χαρίρι και την οικογένειά του στη Γαλλία - iefimerida.gr

Ο Μακρόν προσκάλεσε τον Χαρίρι και την οικογένειά του στη Γαλλία

Ο Μακρόν προσκάλεσε τον Χαρίρι και την οικογένειά του στη Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εμανουέλ Μακρόν προσκάλεσε τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι και την οικογένειά του να μεταβούν σε γαλλικό έδαφος, από τη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκονται.


Ο Χαρίρι βρίσκεται στο Ριάντ από τις 3 Νοεμβρίου και από εκεί παραιτήθηκε από πρωθυπουργός. Μέσω του τηλεφωνικού του διαγγέλματος, ο Χαρίρι εξεπέλυσε επίθεση κατά του Ιράν και της σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.

Παρόλα αυτά, η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν, μέχρι αυτή να υποβληθεί αυτοπροσώπως και στο έδαφος της χώρας. Παραμένει μυστήριο, όμως, εάν ο Χαρίρι είναι φιλοξενούμενος με τη θέλησή του ή «κρατούμενος» της Σαουδικής Αραβίας.

Την Τρίτη, ο Χαρίρι ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων δύο ημερών θα επιστρέψει στο Λίβανο, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Σάαντ Χαρίρι κρατείται από τη Σαουδική Αραβία.

Μια αντίστοιχη τοποθέτηση είχε κάνει και ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χαρίρι Μαρκόν Λίβανος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ