Το 1% του πλανήτη κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο - iefimerida.gr

Το 1% του πλανήτη κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο

Το 1% κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο (Φωτογραφία: AP/ Kamran Jebreili)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους κροίσους και όλους τους υπόλοιπους αναδεικνύει μία νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 1% του πλανήτη κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο.

Από το 42,5% του συνολικού πλούτου στον κόσμο, που ήταν το ποσοστό τους στο κορύφωμα της οικονομικής κρίσης, οι πλουσιότεροι του πλανήτη πλέον τώρα κατέχουν το 50,1% ή 140 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση της Credit Suisse.

«Το μερίδιο που κατέχει το 1% ακολουθεί ανοδική πορεία μετά την κρίση. Το 2013 ξεπέρασε τα επίπεδα του 2000 και πλέον σημειώνει νέα ρεκόρ κάθε χρόνο», αναφέρει η ετήσια έκθεση, που επισημαίνει ότι οι ανισότητες έχουν αυξηθεί μετά την κρίση.

Τον τελευταίο χρόνο «δημιουργήθηκαν 2,3 εκατ. νέοι εκατομμυριούχοι και συνολικά πλέον ο αριθμός τους έχει φτάσει τα 36 εκατομμύρια. Συνολικά κατέχουν 128,7 τρισ. δολάρια. Πάνω από τα 2/5 ζουν στις ΗΠΑ, ενώ στην Ιαπωνία μένει το 7% και στη Βρετανία το 6%.

Στον αντίποδα, οι 3,5 δισ. φτωχότεροι ενήλικες του κόσμου έχουν περιουσιακά στοιχεία κάτω των 10.000 δολαρίων και κατέχουν το 2,7% του παγκόσμιου πλούτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παγκόσμιος πλούτος Credit Suisse
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ