Οι επιστημονικοί τρόποι να κάνεις έναν γάμο να αντέξει στο χρόνο - iefimerida.gr

Οι επιστημονικοί τρόποι να κάνεις έναν γάμο να αντέξει στο χρόνο

shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σχέση που θα αντέξει στο χρόνο παρά τις εξωτερικές δυσκολίες ή τις εσωτερικές διαφωνίες που προκύπτουν; Ακούγεται σαν ιστορία από παραμύθι, αλλά με λίγη θέληση και προσπάθεια μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Πόσοι από εσάς έχετε συγκινηθεί στη θέα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που κάνει βόλτα χεράκι-χεράκι; Είναι λογικό να μας εγείρει γλυκά συναισθήματα αυτή η εικόνα. Όλοι προβάλλοντας τον εαυτό μας στο μέλλον μας φανταζόμαστε με μια συντροφιά, όχι ηλικιωμένους και μόνους. Παρόλα αυτά δε φαίνεται να κάνουμε πολλά γι' αυτό.

Οι περισσότεροι πασχίζουμε να αποκτήσουμε μια σχέση και, αφού γίνει αυτό, πόσα λίγα κάνουμε αργότερα για να τη διατηρήσουμε σε υγιή επίπεδα. Και ύστερα παραπονιόμαστε οτι έχει βαλτώσει, ότι τα πράγματα είναι στάσιμα, ότι έχουμε βαρεθεί χωρίς όμως να κάνουμε και κάτι για να διαφοροποιήσουμε την κατάσταση. Αποτέλεσμα; Είτε ένα ξεγυρισμένο «Τέλος, χωρίζουμε», είτε μια σχέση που συνεχίζει να υπάρχει αλλά με την ίδια ζωντάνια που έχει ένα μπουκέτο λουλούδια όταν έχουμε ξεχάσει να αλλάξουμε το νερό στο βάζο. Δηλαδή σε ημιθανή κατάσταση.

Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές από ψυχολόγους, ειδικούς σχέσεων και ερευνητές οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, θα σας φανούν πολύ χρήσιμες αν θέλετε να κάνετε τη σχέση σας να αντέξει στο χρόνο....

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αντέξει ο γάμος ή η σχέση στο χρόνο, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάμος διάρκεια επιστήμονες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ