Aπίστευτο σόου οπαδών του Σώρρα στο δικαστήριο: Εψελναν τον εθνικό ύμνο, πανηγύριζαν και φώναζαν τον «όρκο» - iefimerida.gr

Aπίστευτο σόου οπαδών του Σώρρα στο δικαστήριο: Εψελναν τον εθνικό ύμνο, πανηγύριζαν και φώναζαν τον «όρκο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά....λάθος εισήχθη στο πινάκιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη του άφαντου Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Μανώλη Λαμπράκη, με τους δικαστές να κηρύσσουν τελικά απαράδεκτη την διαδικασία και τους οπαδούς του Σώρρα να φωνάζουν «άξιοι» στους δικαστές αλλά και συνθήματα όπως «Εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα».

Όταν οι παραβρισκόμενοι, που είχαν από νωρίς φθάσει στα δικαστήρια, άκουσαν ότι η δίκη κηρύχθηκε απαράδεκτη, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ φώναζαν τον όρκο στην ένωση του Σώρρα και ...έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Η υπόθεση έφτασε ξανά στο ακροατήριο παρά την αναίρεση του Αρείου Πάγου, σε βάρος της απόφασης του μονομελούς Πρωτοδικείου το 2013, η οποία αθώωνε τους δυο κατηγορούμενους για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αποδεχόμενη έτσι ότι ο Αρτέμης Σώρρας διαχειρίζεται το ποσό των 600 δις ευρώ.

Το...λάθος έγινε, αφού μετά την αναίρεση του επίμαχου σκεπτικού, η υπόθεση δεν έπρεπε να εισαχθεί εκ νέου σε δίκη ( και επιπλέον, η πρωτόδικη απόφαση είχε καταστεί αμετάκλητη αφού είχε παρέλθει η προθεσμία για την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου), με τους υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα να υποστηρίζουν τώρα ότι ο καταζητούμενος έχει αθωωθεί.

Ο Αρτέμης Σώρρας φυσικά δεν εμφανίστηκε στο ακροατήριο, ενώ ο συνεργάτης του είναι απών και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Ο συνήγορος του Αρτέμη Σώρρα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι κατάχρηση εξουσίας να διωχθεί ένας αθώος για δεύτερη φορά, ενώ ως προς την αναίρεση του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι αποτελεί κατάργηση της έννοιας δικαίου, καθώς η τότε πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου θα έπρεπε να έχει αυτοεξαιρεθεί από την ολομέλεια που δίκασε την υπόθεση -επειδή στη συνέχεια ανέλαβε θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ ο κ. Σώρρας είχε ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρτέμης Σώρρας δικαστήριο οπαδοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ