Σε τροχιά ρήξης με τον Καρατζαφέρη και ο Θανάσης Πλεύρης - iefimerida.gr

Σε τροχιά ρήξης με τον Καρατζαφέρη και ο Θανάσης Πλεύρης

Σε τροχιά ρήξης με τον Καρατζαφέρη και ο Θανάσης Πλεύρης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τροχιά ρήξης με τον Γιώργο Καρατζαφέρη βρίσκεται και ο Θανάσης Πλεύρης, βουλευτής της Περιφέρειας Αθήνας του ΛΑΟΣ. Ο κ. Πλεύρης που διαφώνησε πλήρως με την αντιμνημονιακή στροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη και την «έξοδο» του ΛΑΟΣ απο την κυβέρνηση φαίνεται να προβληματίζεται πλέον σοβαρά για την παραμονή του στο Ορθόδοξο Συναγερμό

Ο κ. Πλεύρης εκτιμά οτι η αλλαγή πλεύσης του κόμματος και οι αντιφατικές επιλογές του θα το αποδυναμώσουν εκλογικά και θα το «απαξιώσουν» οριστικά σαν ένα αξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο.

«Ποιός θα μας εμπιστεύεται πλέον, όταν σε τόσο κρίσιμες επιλογές για την χώρα, αλλάζουμε απόψεις με κριτήριο τις δημοσκοπήσεις», φέρεται να αναρωτιέται τις τελευταίες μέρες, ο βουλευτής συνομιλώντας με τους πολιτικούς του φίλους.

Είναι γνωστό, ότι ο Μάκης Βορίδης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Θανάσης Πλέυρης είχαν συγκροτήσει τον τελευταίο χρόνο ένα άτυπο πόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον Γιώργο Καρατζαφέρη. Τα στελέχη αυτά του ΛΑΟΣ που απολάμβαναν μεγάλη δημοφιλία στην κοινωνία, μολονότι προέρχονταν πολιτικά από τον ευρύτερο χώρο της ακροδεξιάς (πρωτίστως ο Βορίδης και ο Πλεύρης), είχαν μετακινηθεί ιδεολογικά προσπαθώντας να προσδώσουν «αστικά χαρακτηριστικά» στην πολιτική τους. Σταδιακά έδειχναν να ασφυκτιούν σε ένα κόμμα με αρχηγοκεντρικά χαρακτηριστικά, όπου οι αποφάσεις και οι πολιτικές του διαμορφώνονταν σύμφωνα με τις σκοπιμότητες του Καρατζαφέρη!

Η οριστική ρήξη του Βορίδη με τον Καρτζαφέρη «επισημοποιήθηκε» στις προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αρνήθηκε να δώσει το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής στον σημερινό υπουργό Μεταφορών, αν και οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν ακόμα και να διεκδικεί εκλογικά την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Λέγεται ότι έκτοτε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το διαζύγιο. Η προσχώρηση του ΛΑΟΣ στο μνημονιακό μπλοκ και η συμμετοχή του, μετά την υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου στην κυβέρνηση Παπαδήμου έβαλε σε προσωρινή παρένθεση τις αντιθέσεις τους. Η ξαφνική μεταστροφή του Καρατζαφέρη ξαναέφερε με δραματικό τρόπο τις διαφορές τους στο προσκήνιο!

Λέγεται, ότι αρχικά το σχέδιο εξόδου από το ΛΑΟΣ περιλάμβανε και τον Θανάση Πλεύρη, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή έκανε πίσω καταψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο. Η εκδοχή ότι το έκανε επειδή μεταπείστηκε από τον πατέρα του, Κώστα Πλεύρη ιδρυτή της 4ης Αυγούστου και γκουρού της ελληνικής ακροδεξιάς, σε ραντεβού που έγινε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη δεν φαίνεται να ισχύει!

Οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι η αποχώρηση του Θανάση Πλεύρη από το ΛΑΟΣ είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου και εκτιμούν ότι η ψήφιση τις επόμενες μέρες στην βουλή των εφαρμοστικών νόμων του δεύτερου Μνημονίου θα επισημοποιήσει πιθανότατα την ρήξη. Το προανήγγειλε άλλωστε ο ίδιος ο βουλευτής το Σαββατοκύριακο δηλώνοντας ότι θεωρεί αδιανόητο να καταψηφίσει το ΛΑΟΣ τις διατάξεις εκείνες του εφαρμοστικού νόμου που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηματίζουν ότι στις εκλογές του Απριλίου ο Θανάσης Πλεύρης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια του, με την ΝΔ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ