Βούλιαξαν στη λάσπη Νέα Πέραμος, Μάνδρα -Στο 1,5 μέτρο το νερό [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βούλιαξαν στη λάσπη Νέα Πέραμος, Μάνδρα -Στο 1,5 μέτρο το νερό [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Νέα Πέραμο, ενώ η κακοκαιρία και τα προβλήματα μεταφέρονται αυτή την ώρα στη Μάνδρα.

Στη Μάνδρα υπάρχει ένας νεκρός από την κακοκαιρία, μια γυναίκα 75 με 80 ετών, ενώ τρία ακόμη άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, οι δύο με υποθερμία ο ένας τραυματίας.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους στην Μάνδρα, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Καταστροφή άνευ προηγουμένου στη Νέα Πέραμο

Εν τω μεταξύ, δραματική παραμένει η κατάσταση στη Νέα Πέραμο. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί, καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους.

Κάτοικοι και ιθύνοντες μιλούν για πρωτοφανή καταστροφή, που έχει να συμβεί στην περιοχή πάνω από 100 χρόνια.

Η ισχυρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι στην περιοχή και τα νερά να φτάσουν ως τον δρόμο.

Συνολικά υπάρχουν 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή βρίσκονται 20 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μη μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Σε ποια σημεία στις εθνικές οδούς έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Από τις 10 το πρωί- λόγω συσσώρευσης υδάτων πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι λόγω της ισχυρής νεροποντής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Όσον αφορά στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θήβας, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας στις 7:45 το πρωί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 2οχλμ στην περιοχή Αγία Σωτήρα Μάνδρας. Η κυκλοφορία διεκόπη και στα δύο ρεύματα.

Κλειστά τα σχολεία σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Σημειώνεται ότι τα σχολεία στην περιοχή της ΝΜάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασιλείου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν η περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Δραματικές περιγραφές

Εγκλωβισμένος οδηγός φορτηγού που εκινείτο στο ύψος της Σχολής Πυροβολικού παραμένει εγκλωβισμένος για ώρες στο σημείο, αφού προηγουμένως η Πυροσβεστική κατάφερε να απομακρύνει δύο οδηγούς μικρών οχημάτων.

Λόγω του ύψους του δικού του οχήματος, η προσέγγισή του είναι δύσκολη.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, «το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού».

Περιγράφοντας το σκηνικό, είπε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά».

Εργαζόμενος στο «Καλημέρα Ελλάδα» πρόλαβε, από θαύμα, να βγει από το αυτοκίνητό του, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ο ίδιος σημείωσε πως «έχει ξεχειλίσει το ποτάμι», αναφέροντας πως στο σημείο της παλαιάς εθνικής οδού όπου βρίσκεται εκείνος «έχουν παρασυρθεί δέκα αυτοκίνητα περίπου».

Νωρίτερα απεγκλώβισαν εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά, ενώ το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο».«Σαν κοίτη ποταμού» την περιέγραψαν διερχόμενοι οδηγοί ενώ ο εκτελεστκός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδηλλίας, Στάθης Ραγκούσης, κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή», καθώς η στάθμη του νερού «παραμένει σταθερή στα 3 μέτρα ύψος, δύο ώρες μετά την καταιγίδα.

Από την ορμητικότητα των χείμαρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» στο σημείο, όπως περιέγραψε την εικόνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, ποτάμια, τόνοι νερού και λάσπης κύλισαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα. Κατάσταση στη οποία συνέβαλε στα μέγιστα η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι από την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Βούλιαξαν στη λάσπη Νέα Πέραμος, Μάνδρα -Στο 1,5 μέτρο το νερό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Βούλιαξαν στη λάσπη Νέα Πέραμος, Μάνδρα -Στο 1,5 μέτρο το νερό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Βούλιαξαν στη λάσπη Νέα Πέραμος, Μάνδρα -Στο 1,5 μέτρο το νερό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Βούλιαξαν στη λάσπη Νέα Πέραμος, Μάνδρα -Στο 1,5 μέτρο το νερό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Βούλιαξαν στη λάσπη Νέα Πέραμος, Μάνδρα -Στο 1,5 μέτρο το νερό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Φωτογραφίες: Facebook /Ευα Μαρινάκη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Πέραμος Μάνδρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ