Γιατί το Μαξίμου δεν θέλει εκλογές νωρίτερα από την άνοιξη του 2019 - iefimerida.gr

Γιατί το Μαξίμου δεν θέλει εκλογές νωρίτερα από την άνοιξη του 2019

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο -κατά κύριο λόγο- τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και τις αποκαλύψεις στα Paradise Papers.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός επιμένει να παραπέμπει σε εκλογές το 2019. Και στο παρασκήνιο, οριστικές αποφάσεις για το χρόνο προσφυγής στις κάλπες δεν έχουν ληφθεί. Ωστόσο, η στρατηγική του Μαξίμου εστιάζεται κατ’ εξοχήν στην παροχολογία και στις υποσχέσεις περί εξόδου από τα μνημόνια, με προφανή στόχευση να προσεγγίσουν και πάλι τα λαϊκά στρώματα.

Εξ’ αυτού του λόγου, ο Αλέξης Τσίπρας προχωράει στα επόμενα πολιτικά του βήματα και επαναφέρει σε κάθε του τοποθέτηση τις διαχωριστικές γραμμές με τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό διεφάνη και από την παρέμβασή του χθες στην Κομοτηνή, όπου χωρίς να κατονομάσει μεν κανέναν, φρόντισε να φωτογραφίσει και να θέσει τα επίδικα, λέγοντας, ότι φαίνεται ποια σχολή σκέψης ήθους και εθνικής εκπροσωπεί ο καθένας: Από το πως αντιμετωπίζει ο καθένας τους δρόμους της ανάπτυξης, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Για να καταλήξει στο μότο ότι καθένας καταλαβαίνει τη διαφορά «ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν».

Και νέα έξοδος στις αγορές

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται και νέα έξοδος στις αγορές. Αυτή τη φόρα δεν θα έχει στόχο την άντληση χρήματος αλλά την ανταλλαγή ομολόγων, ώστε το προφίλ του χρέους να γίνει πιο ελκυστικό για τους επενδυτές. Ενώ για τους κυβερνητικούς είναι μείζονος σημασίας και άλλη μια κίνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας και της οικονομίας.

«Οχι» στα σενάρια για κάλπες

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο, τέλος εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες νωρίτερα από την άνοιξη του 2019 και κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ως «απίθανο» ένα τέτοιο σενάριο, έχοντας κατά νου οτι από το Φεβρουάριο του 2018 θα ξεκινήσει ο πιο καθοριστικός γύρος διαπραγμάτευσης, για το καθεστώς που θα ισχύσει μετά την έξοδο από το πρόγραμμα και τη διευθέτηση του χρέους.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι κάλπες πριν τον Αύγουστο του 2018 θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για τους κυβερνητικούς που θα καθιστούσε άκυρο το αφήγημά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ