Φιλοξενία από οικογένεια και ημιαυτόνομη διαβίωση -Αλλαγές για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα - iefimerida.gr

Φιλοξενία από οικογένεια και ημιαυτόνομη διαβίωση -Αλλαγές για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Αλλαγές για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΕΛΕΝΗ ΡΟΚΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομοθέτηση του θεσμού της φιλοξενούσας οικογένειας και καθεστώς ημιαυτόνομης διαβίωσης με επιτροπεία, σε διαμερίσματα, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Κλάπας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία, σχεδιάζει άμεσα την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, έτσι ώστε οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες- άνω των 16 ετών- να στεγάζονται σε διαμερίσματα, σε καθεστώς ημιαυτόνομης διαβίωσης με επιτροπεία, ανέφερε ο κ. Κλάπας σε εκδήλωση του Συνηγόρου του Παιδιού.

Επίσης, στο υπό κατάρτιση σχέδιο για ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, περιλαμβάνεται η πρόταση να νομοθετηθεί άμεσα ο θεσμός της φιλοξενούσας οικογένειας για τα ασυνόδευτα παιδιά, είπε ο γ.γ. του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν προγράμματα εξατομικευμένης συμβουλευτικής για εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, με στόχο αυτά να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς και τριετές πρόγραμμα ελληνομάθειας για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες σε συνεργασία με πανεπιστήμια, μέσα στα οποία θα υπάρχει πρόβλεψη και για τους έφηβους άνω των 15 ετών.

Τέλος, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τους Δήμους Θήβας και Λιβαδειάς σχεδιάζεται πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο να δημιουργηθεί «ένα ενταξιακό πρότυπο στους δύο δήμους, με μετρήσιμα αποτελέσματα για θέματα στέγασης, εκπαίδευσης και εργασίας των προσφύγων», προκειμένου να εντοπιστούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί και τα εργαλεία, με τα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει να εργαστεί πάνω στην ένταξη των προσφύγων στις κοινωνίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ