Κόντρα Δένδια-Τσακαλώτου στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα - iefimerida.gr

Κόντρα Δένδια-Τσακαλώτου στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χθεσινό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για την διανομή του υπερπλεονάσματος προκάλεσε σήμερα σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή μεταξύ του Νίκου Δένδια και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε το διάγγελμα ως εκτροπή από την κοινοβουλευτική τάξη. Ο κ. Δένδιας επικαλούμενος και το ΚΚΕ χαρακτήρισε το πλεόνασμα ματωμένο και προϊόν καταλήστευσης του Έλληνα φορολογούμενου.

«Η χθεσινή προσπάθεια του πρωθυπουργού ήταν προσπάθεια εξαγοράς των πολιτών και μάλιστα με 700 εκατομμύρια ευρώ και όχι με 1,4 δισ., όπως λέει η “Αυγή”, γιατί τα 460 εκατ. θα πάνε στη ΔΕΗ και τα 314 εκατ. σε επιστροφή οφειλών που παράνομα κρατήθηκαν από τους συνταξιούχους. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο Άγιος Βασίλης και η τρόικα παριστάνει τους τρεις μάγους είπε ο κ. Δένδιας.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε υπερβολική κριτική τα περί αλλοίωσης του πολιτεύματος που ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός με τις ανακοινώσεις του δεν ξάφνιασε κανένα. Περιμέναμε να δούμε πόσο ακριβώς θα είναι το πλεόνασμα, συμφωνήθηκε ότι έπρεπε να συμφωνηθεί με τους θεσμούς και μετά έγιναν οι εξαγγελίες, είπε.

«Δεν υπάρχει καμιά θεσμική παρατυπία στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα απορρίψει την τροπολογία της ΝΔ για την κατάργηση του νόμου Παρασκευοπούλου και την δημιουργία φυλακών τύπου Γ διότι όπως είπε «ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται και από το πως αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους». «Με την ακροδεξιά ατζέντα που υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης, όσον αφορά τους φυλακισμένους και τους μετανάστες δεν κάνει κακό μόνο στο δικό του, αλλά και στην κοινωνία», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ