Κύμα «κατάπιε» 10 αυτοκίνητα στο λιμάνι της Σύμης -Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι [βίντεο] - iefimerida.gr

Κύμα «κατάπιε» 10 αυτοκίνητα στο λιμάνι της Σύμης -Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι [βίντεο]

Φωτογραφία: Ροδιακή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι της Σύμης, καθώς τεράστιο κύμα «κατάπιε» τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα στο λιμάνι. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν μέσα στα οχήματα υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με το λιμενικό, στη θάλασσα παρασύρθηκαν τρία αυτοκίνητα που περίμεναν να επιβιβαστούν σε πλοίο. Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακολοδούκας κάνει λόγο για 10 οχήματα. Στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού για να πραγματοποιήσει έρευνες για τον εντοπισμό τυχών εγκλωβισμένων.

Αυτή τη στιγμή το νησί είναι χωρίς ρεύμα, ενώ ο δήμαρχος ανέφερε παράλληλα ότι άλλα 30 ΙΧ αυτοκίνητα λόγω των ορμητικών νερών έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού. «Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα» ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας για «τεράστια καταστροφή».

Πληροφορίες της «Ροδιακής» αναφέρουν ότι οι θυελλώδεις άνεμοι που έχουν πλήξει τα νησιά, οδήγησαν στην ακύρωση δρομολογίου, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα το πρωί , ενώ δεν κατάφερε να προσεγγίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας» η πτήση της Aegean Airlines A720 προερχόμενη από Θεσσαλονίκη.

Στη Σύμη μεταβαίνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί.

Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης, ενώ αναφορικά με τα τρία ΙΧ που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Πυροσβέστες από τη Ρόδο μεταβαίνουν στη Σύμη

Με πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος, αναμένεται να μεταφερθούν στις 10 το βράδυ στη Σύμη, 10 άτομα από τον πυροσβεστικό σταθμό Ρόδου, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 12 τα μεσάνυχτα, με οχηματαγωγό πλοίο θα μεταφερθούν από τη Ρόδο στη Σύμη πυροσβεστικά οχήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύμη λιμάνι αυτοκίνητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ