Γιατί το Μαξίμου σιωπά για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Γιατί το Μαξίμου σιωπά για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Φωτογραφία: Intimenews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανευ σχολιασμού –τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο- υποδέχτηκαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των εκλογών για τον επικεφαλής του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς.

Η επιλογή να μην τοποθετηθούν μόνο τυχαία δεν ήταν. Αντιθέτως, όπως φάνηκε, το Μαξίμου στράφηκε στρατηγικά σε ευθεία απαξίωση της όλης διαδικασίας στην Κεντροαριστερά. Και από συνομιλίες με τους κυβερνητικούς προκύπτει ότι δεν θεωρούν τη διαδικασία σε μείζονος σημασίας στη δημόσια ατζέντα.

Εξ’ αυτού του λόγου ακολούθησαν μόνο τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών, πλην όμως ουδείς δεν μίλησε από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Συν τοις άλλοις, αναμένουν το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη στις 19 Νοέμβρη. Διότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει πιθανά σενάρια ανατροπής. Αν και στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι εδραιωμένη η άποψη πως όποιος και να εκλεγεί δεν αποτελεί απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπαν υπουργοί και βουλευτές

«Σημασία έχει πώς θα προσδιοριστεί αυτός ο χώρος, γιατί την επόμενη του δεύτερου γύρου αρχίζουν πολύ μεγάλα ζητήματα υπαρξιακά του χώρου», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως «ο χώρος θα συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός κλίματος προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πιστεύω και για αυτό παλεύω, δεν το κρύβω. Πιστεύω ότι διευκολύνεται από το αποτέλεσμα αυτό".

«Πρέπει να τοποθετηθεί αυτός ο χώρος για να δει με ποιον πάει και ποιον αφήνει. Αν είναι με την ελληνική κοινωνία και τις προοδευτικές δυνάμεις, ή αν είναι με το νεοφιλελευθερισμό και τους μεταπράτες» δήλωσε επίσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Εμείς περιμένουμε να ακούσουμε και δεν έχουμε ακούσει κανέναν διαφορετικό προγραμματικό λόγο και από την κ. Γεννηματά αλλά και από τον κ. Ανδρουλάκη, που να διαφοροποιεί από όλα όσα η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα διαμόρφωσε τα προηγούμενα χρόνια» είπε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας. Ερωτηθείς για τις πολιτικές συμμαχίες μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να προσανατολιστεί σε συμμαχία με την Κεντροαριστερά, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «εμείς έχουμε αυτή τη συγκυβέρνηση και ήταν με συγκεκριμένους όρους και θα ολοκληρωθεί με το τέλος της θητείας».

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι εξελίχθηκε σε εσωτερικό ζήτημα του ΠΑΣΟΚ" σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές κάλπες της κεντροαριστεράς. Η Ράνια Σβίγκου μάλιστα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha, είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας του νέου φορέα με τον ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό εξαρτάται από το πολιτικό πρόγραμμα και τις πολιτικές κατευθύνσεις. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζητήσεων. Εφόσον ακολουθηθεί ο δρόμος των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας και υπάρξουν θέσεις οι οποίες βάζουν την κοινωνία σε προτεραιότητα, τότε πιστεύω ότι υπάρχουν εκεί περιθώρια σύγκλισης και συμφωνίας».

Επεσήμανε δε πως«αυτό που έχει σημασία και αυτό θα κρίνουμε, είναι οι πολιτικές θέσεις και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η σοσιαλδημοκρατία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαξίμου Κεντροαριστερά Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ