Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Λεωφόρο της Δόξας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης [εικόνες] - iefimerida.gr

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Λεωφόρο της Δόξας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης [εικόνες]

Εμπνεύστηκαν από το κίνημα #MeΤοο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες άνθρωποι που εμπνεύστηκαν από το κίνημα #MeΤοο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης πραγματοποίησαν πορεία χθες στο Λος 'Αντζελες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Χόλιγουντ την ώρα που ο κόσμος του θεάματος βρίσκεται σε μια δίνη αποκαλύψεων και κατηγοριών για σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βάρος γυναικών και ανδρών, μετά τις αποκαλύψεις και κατηγορίες για τον 65χρονο παραγωγό και μεγιστάνα του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν στις αρχές Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Λεωφόρο της Δόξας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

«Είμαι πράγματι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, γιατί πράγματι το Χόλιγουντ είναι αυτό που άνοιξε τους κρουνούς», δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times η Ταράνα Μπερκ, συνιδρύτρια της Just Be Inc., μιας οργάνωσης παροχής βοήθειας σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εμπνευστή της εκστρατείας με το hashtag #MeToo (Και εγώ επίσης) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Λεωφόρο της Δόξας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

«Είναι όντως συμβολικό να βλέπεις να διεξάγεται αυτή τη διαδήλωση, όχι με αστέρες του Χόλιγουντ αλλά στο Χόλιγουντ», πρόσθεσε.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Λεωφόρο της Δόξας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Το σκάνδαλο που ξέσπασε με την υπόθεση Γουάινστιν έπληξε αρκετές προσωπικότητες του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Κέβιν Σπέισι και Στίβεν Σιγκάλ, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ, ο παραγωγός Μπρετ Ράτνερ, ο επικεφαλής των κινηματογραφικών στούντιο Amazon Ρόι Πράις.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός κωμικός Louis C.K. παραδέχτηκε τις κατηγορίες επιδειξιμανίας σε βάρος του, μια ομολογία που έβαλε τέλος στην καριέρα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ