Στο Στρασβούργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Τι επιδιώκει με την ευρωπαϊκή του παρουσία - iefimerida.gr

Στο Στρασβούργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Τι επιδιώκει με την ευρωπαϊκή του παρουσία

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ


Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται τις επόμενες ώρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα μιλήσει στη συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ενώ θα έχει και επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Στρασβούρο εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών και της έντονης ευρωπαϊκής παρουσίας που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, «η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας στην Ευρώπη που αλλάζει και να παρουσιάσει το πρόγραμμα της για την Ελλάδα».

«Συμμετοχή στο κέντρο λήψης των αποφάσεων»

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Στρασβούργο καλεσμένος του επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Την Τρίτη στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) θα κάνει την ομιλία του στου ευρωβουλευτές του ΕΛΚ από 27 κράτη – μέλη, στην οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να αναφερθεί και στο πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση στην Ελλάδα. «Ακούμε τις ανάγκες των πολιτών για δουλειές, ασφάλεια και προοπτική», επισημαίνει στο iefimerida συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη και προσθέτει: «Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα μέσα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Θα παρουσιαστούν βασικά σημεία από το πρόγραμμα της ΝΔ για την Ελλάδα που προβλέπει μείωση φόρων, φιλοεπενδυτικό περιβάλλον και συμμετοχή στο κέντρο λήψης των αποφάσεων στην Ε.Ε. που αλλάζει».

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν ότι στην ευρωπαΪκή σκακιέρα η Νέα Δημοκρατία «εμφανίζεται ηδη ως η αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας και έτσι αντιμετωπίζεται». Αυτός είναι και ο λόγος που «κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. επιδιώκουν να μάθουν από τον κ. Μητσοτάκη τις θέσεις του για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα τα οποία αναμέναται να απασχολήσουν πιο έντονα το επόμενο διάστημα και την Ευρώπη, όπως είναι η προσφυγική κρίση, οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και φυσικά το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η «νέα αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» απασχολεί έντονα τους επιτελείς της Πειραιώς, που αναζητούν από τώρα συμμετοχή και ισότιμη παρουσία της Ελλάδας στις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επιδιώκει ουσιαστικές συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για τα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αύριο ως πρωθυπουργός». Ένα από αυτά είναι το προσφυγικό, που αναμένεται παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε. τα επόμενα χρόνια και το οποίο, όπως σχολιάζουν κοινοτικές πηγές «η χώρα μας δεν έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα με αποτελεσματικότητα».

Συναντήσεις

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γκίντο Ραμόντι, τον πρόεδρο του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο ΕΚ, Γκι Φέρχοφσταντ, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπιγιον Γιάγκλαντ. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους και τις ομιλίες του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα για το σκοπό αυτό στις 29 Νοεμβρίου αναμένεται να μεταβεί και πάλι στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης Στρασβούργο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ