Η Black Friday καθιερώνεται! -Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν… τα Public - iefimerida.gr

Η Black Friday καθιερώνεται! -Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν… τα Public

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε από τους εμπόρους, η περυσινή Black Friday η οποία γιορτάστηκε με τις απαραίτητες τυμπανοκρουσίες από την πλειοψηφία των καταστημάτων τεχνολογίας (και όχι μόνο).

Αν και το αμερικάνικο αυτό έθιμο είχε ξεκινήσει και στην Ελλάδα πριν κάποια χρόνια, μόλις πέρυσι έγινε ευρέως γνωστό λόγω των καταστημάτων Public που στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου ανακοίνωσαν επίσημα ότι σχεδιάζουν να φέρουν την Black Friday σε όλα τα καταστήματά τους με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι κάλεσαν όλη την αγορά να πράξει το ίδιο. Ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Κι έτσι, την εβδομάδα πριν την 25η Νοεμβρίου 2016, όλος ο κόσμος άρχισε να χορεύει στο ρυθμό της Μαύρης Παρασκευής, η οποία μόνο “μαύρη” δεν αποδείχθηκε αφού η κίνηση στα καταστήματα αυξήθηκε κατακόρυφα. Για την ακρίβεια, παρατηρήθηκε αύξηση τζίρου έως και 6 φορές στα καταστήματα που συμμετείχαν στην Black Friday. Αυτό και μόνο μας κάνει να πιστεύουμε ότι φέτος θα γίνει μεγαλύτερος… χαμός.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο το ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε εγκύκλιο προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους μέλη της καλώντας τους να συμμετέχουν φέτος πιο μαζικά στην Black Friday.

Τα Public πάντως που και φέτος ετοιμάζονται να πρωτοστατήσουν έχουν ήδη ενεργοποιήσει τη σελίδα τους http://www.public.gr/cat/black-friday/.

Τι είδαμε πέρυσι

Τα Public (και όχι μόνο όπως αποδείχθηκε), πέρυσι “έδωσαν τα ρέστα τους”. Είδαμε πολύ μεγάλες εκπτώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν και το 50% (για παράδειγμα σε είδη χαρτοπωλείου, κόμικς, βιβλία, φωτογραφικές μηχανές κ.λπ.), ενώ το gaming είχε την τιμητική του. Για παράδειγμα, θυμόμαστε τα Xbox One 1TB με συνδρομή Live Gold 3 μηνών και το Gears of Wars 4 στα 199 Ευρώ (μιλάμε για έκπτωση της τάξης των 240 ευρώ!), για το οποίο έγινε ένα μικρό… λαϊκό προσκύνημα.

Και στο… αντίπαλο στρατόπεδο όμως, οι φίλοι της Sony είχαν την ευκαιρία να πάρουν (όσοι πρόλαβαν δηλαδή, γιατί τα bundles αυτά έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα) PlayStation 4 Slim και δύο παιχνίδια με έκπτωση 140 ευρώ.

Γενικά πάντως, όπως αναφέρουν οι έμποροι, τα πάντα κύλησαν ομαλά χωρίς παρατράγουδα. Οι σκηνές αλλοφροσύνης που βλέπουμε κάθε χρόνο στα αμερικανικά καταστήματα, με τον κόσμο να τρέχει δεξιά και αριστερά στα καταστήματα αρπάζοντας ό,τι βρει μπροστά του ή «κατασκηνώνοντας» έξω από το κατάστημα από την προηγούμενη ημέρα, ευτυχώς δεν επαναλήφθηκαν και εδώ. Σε αυτό συνετέλεσε βέβαια και το γεγονός ότι η ελληνική Black Friday ακολούθησε το συνηθισμένο ωράριο καταστημάτων, σεβόμενη και τους εργαζόμενους.

Όλα δείχνουν και φέτος, θα έχουμε σημαντικές εκπτώσεις (και άρα ευκαιρία για αγορές για όλους εμάς του απλούς καταναλωτές), καθώς η συμμετοχή των εμπόρων θα είναι πιο έντονη, και φυσικά αναμένουμε ότι η αγορά θα λάβει μία τονωτική ένεση που τόσο ανάγκη έχει αυτήν την περίοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ