Έξαλλη η οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ με τη νέα ταινία για τον Όσκαρ Πιστόριους [βίντεο] - iefimerida.gr

Έξαλλη η οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ με τη νέα ταινία για τον Όσκαρ Πιστόριους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργή έχει προκαλέσει η νέα τηλεοπτική ταινία για τον Όσκαρ Πιστόριους, στην οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ που δολοφονήθηκε το 2013.

Με τον τίτλο «Oscar Pistorius -The Blade Runner Killer», η αμφιλεγόμενη ταινία – που παρουσιάζει τον παραολυμπιονίκη να πυροβολεί τη φίλη του – προβλήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Αμερική.

Ο παραολυμπιονίκης πρωταθλητής, πυροβόλησε και σκότωσε την 30χρονη Στέενκαμπ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

Ισχυριζόμενος πως την πέρασε για εισβολέα, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία τον Σεπτέμβριο του 2014 και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ τώρα εκτίει ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Η τηλεοπτική ταινία επικεντρώνεται στο θάνατο της Στέενκαμπ και στη δίκη που ακολούθησε με τις «τρομοκρατημένες» οικογένειες να αμφισβητούν την ταινία ως «αναληθής και γεμάτη λάθη». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκέφτονται να αναλάβουν νομική δράση.

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας της Στέενκαμπ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Είναι τρομοκρατημένοι και αναστατωμένοι διαβάζοντας πως η ‘ταινία έχει γυριστεί με βάση τα λεγόμενα της μητέρας της Ρίβα’».

«Η Τζουν Στέενκαμπ δεν προσεγγίστηκε από την Lifetime για να συμμετάσχει, να σχολιάσει ή να συμμετάσχει στην παραγωγή της ταινίας και δεν έδωσε καμία βοήθεια στους παραγωγούς. Κάθε εντύπωση που μπορεί να έχει δημιουργηθεί ότι αυτή η ταινία βασίζεται στα λεγόμενα της Τζουν ή πως η ταινία έχει εγκριθεί από την οικογένεια Στέενκαμπ είναι αναληθής και εσφαλμένη».

Ακόμη και ο αδερφός του Όσκαρ Πιστόριους καταδίκασε την ταινία, λέγοντας «Η ταινία έγινε με καταφανή έλειψη σεβασμού τόσο της οικογένειας της Στέενκαμπ και του Πιστόριους, καθώς και απόλυτη αδιαφορία για την Ρίβα και τον Όσκαρ. Η ταινία δεν είναι η πραγματική αντανάκλαση του τι συνέβη την ημέρα εκείνης της τραγωδίας και της επακόλουθης δίκης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ