Στο κοινωνικό μέρισμα και στη νέα έξοδο στις αγορές ποντάρει το Μαξίμου - iefimerida.gr

Στο κοινωνικό μέρισμα και στη νέα έξοδο στις αγορές ποντάρει το Μαξίμου

Στη βελτίωση του πολιτικού κλίματος ποντάρει το Μαξίμου και για το λόγο αυτό οι κυβερνητικοί...παίζουν από σήμερα σε τρία πεδία για να ξεπεράσουν τα προβλήματα των τελευταίων ημερών.

Κατά πληροφορίες του iefimerida, οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν για το κοινωνικό μέρισμα. Και αφού δώσουν το “πράσινο φως” στις τελικές επεξεργασίες οι δανειστές- με την ανταλλαγή στοιχείων να είναι συνεχής- οι ανακοινώσεις θα γίνουν δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού.!
Όπερ και σημαίνει ότι το επικοινωνιακό σκέλος της διαχείρισης περνάει εξολοκλήρου στην αρμοδιότητά του. Ενώ είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να το πιστωθεί πολιτικά αλλά και επικοινωνιακά σε μια συγκυρία που δέχτηκε σκληρό πρέσινγκ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ποσό που θα διανεμηθεί θα ξεπερνάει κατά πολύ το περσινό, και τα κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι θα αφορά “τις κοινωνικές ομάδες εκείνες που έχουν πληγεί βαρύτατα από την κρίση”. Ενώ διευκρινίζουν ότι η εν λόγω παροχή δεν θα κατευθυνθεί οριζόντια, παρά θα το πάρουν οι πραγματικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αντίστροφη μέτρηση για νέα έξοδο στις αγορές

Προ των πυλών βρίσκεται σύμφωνα με αφαλείς πληροφορίες και νέα έξοδος στις αγορές. Η οποία όμως δεν θα έχει σκοπό την άντληση χρήματος. Αλλά την ανταλλαγή ομολόγων ώστε το προφίλ του χρέους να γίνει πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Επιμένουν για τα Paradise Papers

Κατά τα λοιπά, στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου είναι εδραιωμένη η άποψη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα πρέπει να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις» για το θέμα που αφορά στις αποκαλύψεις από τα paradise papers και στην ανάμειξη της συζύγους του Κ. Μητσοτάκη.
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «καταρρέει το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη» και συμπληρώνουν με νόημα πως για το λόγο αυτό προσπαθεί με καταγγελίες και φασαρίες να στηρίξει την αντιπολιτευτική του τακτική. Ενώ για την πρωτοβουλία σε επικείμενη πρόταση μομφής κατά του Π. Καμμένου προσθέτουν πως αν όντως προχωρήσει σε αυτή, «θα επιβεβαιώσει εμφατικά το νέο αδιέξοδο μετά τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου έξοδος αγορές μέρισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ