Πώς η Γαλλία κέρδισε 550 εκ. ευρώ χωρίς να κάνει τίποτα! - iefimerida.gr

Πώς η Γαλλία κέρδισε 550 εκ. ευρώ χωρίς να κάνει τίποτα!

Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλουσιότερο κατά 550 εκατομμύρια ευρώ είναι το γαλλικό Δημόσιο χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε! Τι συνέβη; Απλώς κατήργησε οριστικά το γαλλικό φράγκο, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φoρά το 1360.

Μία δεκαετία μετά την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος, οι κάτοχοι γαλλικών φράγκων σε χαρτονομίσματα είχαν την τελευταία ευκαιρία να προσέλθουν στην Τράπεζα της Γαλλίας και να τα κάνουν ευρώ. Η αντίστοιχη προθεσμία για γαλλικά φράγκα σε κέρματα είχε λήξει το 2005. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή έληξε και η τελευταία προθεσμία για όσους ήθελαν να αλλάξουν σε ευρώ γαλλικά φράγκα που είχαν στην κατοχή τους από παλιά.

Ωστόσο δεν εμφανίστηκαν κάτοχοι γαλλικών φράγκων αξίας περίπου 550 εκατ. ευρώ για να τα ανταλλάξουν, με αποτέλεσμα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών να τα εγγράψει στον προϋπολογισμό ως έσοδα του κράτους. Τα χαρτονομίσματα αυτά είναι πλέον άχρηστα ως νόμισμα αφού δεν έχουν καμία αξία, εκτός από συναισθηματική ή συλλεκτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ