Η Ρώμη ξεμένει από ρευστό και κοιτά με... γλυκό μάτι τα κέρματα της Φοντάνα ντι Τρέβι - iefimerida.gr

Η Ρώμη ξεμένει από ρευστό και κοιτά με... γλυκό μάτι τα κέρματα της Φοντάνα ντι Τρέβι

Η διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι. Φωτογραφία: Alessandro Di Meo/ANSA/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια περίοδο δημοσιονομικής κρίσης βρίσκεται η Ρώμη, και με τα μετρητά να λιγοστεύουν με γοργό ρυθμό, οι αξιωματούχοι της πόλης έχουν βάλει στο μάτι την Φοντάνα ντι Τρέβι.

Η Ρώμη ξεμένει από ρευστό και κοιτά με... γλυκό μάτι τα κέρματα της Φοντάνα ντι Τρέβι | iefimerida.gr 0

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στην Αιώνια Πόλη για να θαυμάσουν την πληθώρα των αξιοθέατων. Μια μεγάλη μερίδα εξ αυτών ρίχνουν κέρματα στο ηλικίας σχεδόν 300 ετών συντριβάνι, η συγκέντρωση των οποίων απέφερε 1,5 εκατομμύριο δολάρια μόνο το 2016, την ώρα που η πόλη έχει χρέος που αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την παράδοση, όποιος γυρίσει την πλάτη του στο μπαρόκ αριστούργημα και πετάξει ένα νόμισμα στο συντριβάνι, κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει. Τα μετρητά συνήθως συγκεντρώνονται και δίνονται στο καθολικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Caritas, αλλά αυτό θα αλλάξει από τον Απρίλιο του 2018, αν η δήμαρχος της πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι βρει τον τρόπο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, δεν είναι μόνο η Φοντάνα ντι Τρέβι στο στόχαστρο, αλλά όλα τα μνημειώδη συντριβάνια της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ράτζι έχει βάλει στο μαι τα μετρητά αυτά για ορισμένα έργα που πρόκειται να αποφασιστούν από το δημαρχείο, παρόλο που η «Il Giornale» αναφέρει πως ορισμένα από τα χρήματα θα δοθούν σε «προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας».

Δεν είναι σαφές πώς μπορεί να νιώσουν οι τουρίστες για την πόλη που θα «κλέβει» το συντριβάνι, στο οποίο η Σουηδέζα Ανίτα Έκμπεργκ έκανε την περίφημη βουτιά της στην κλασική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι «La Dolce Vita».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρώμη Φοντάνα ντι Τρέβι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ