Αυστραλία: Νέα παραίτηση κυβερνητικού βουλευτή -«Δεν κάνω πρόωρες εκλογές», λέει ο Τέρνμπουλ - iefimerida.gr

Αυστραλία: Νέα παραίτηση κυβερνητικού βουλευτή -«Δεν κάνω πρόωρες εκλογές», λέει ο Τέρνμπουλ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε ότι δεν προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, μετά από την απώλεια ενός ακόμη κυβερνητικού βουλευτή, λόγω του σκανδάλου με τις διπλές υπηκοότητες.

Ο βουλευτής του Συντηρητικού Φιλελεύθερου Κόμματος Τζον Αλεξάντερ, δήλωσε ότι δεν είναι πλέον σίγουρος ότι είναι μόνο Αυστραλός και γι΄αυτό πρέπει να παραιτηθεί. «Είναι καθήκον μου να παραιτηθώ και αυτό θα κάνω. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σταθερότητα, πρέπει να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, όσο πιο γρήγορα γίνεται», δήλωσε ο Αλεξάντερ.

Το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει σε άτομα με διπλή υπηκοότητα να είναι μέλη του κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα τον περασμένο μήνα με πέντε από τους βουλευτές της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Πλέον, η κυβέρνηση του Μάλκομ Τέρνμπουλ βασίζεται στην ψήφο δύο ανεξάρτητων βουλευτών για να διασφαλίζει τη θέση της και παράλληλα να μπλοκάρει τα νομοσχέδια στα οποία αντιτίθεται.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστραλία Μάλκολμ Τέρνμπουλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ