Μυστικό «σχέδιο» για να παραδοθεί ο Γκιουλέν στην Αγκυρα; Διερευνάται ανάμειξη πρώην σύμβουλου του Τραμπ - iefimerida.gr

Μυστικό «σχέδιο» για να παραδοθεί ο Γκιουλέν στην Αγκυρα; Διερευνάται ανάμειξη πρώην σύμβουλου του Τραμπ

Φωτογραφία: (AP Photo/Chris Post
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο σκάνδαλο ταλανίζει την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, με την αμερικανική εφημερίδα να αποκαλύπτει ότι ειδικός εισαγγελέας ερευνά αν ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν εμπλέκεται σε σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης για παράνομη μεταφορά του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ διερευνά το ενδεχόμενο ο Φλιν να είχε συμφωνήσει να λάβει κάποιο χρηματικό ποσό για την μεταφορά του Γκιουλέν στην Τουρκία.

Η Αγκυρα επιμένει ότι ο αυτοεξόριστος Φετουλάχ Γκιουλέν «κρύβεται» πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Ο Φλιν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, φέρεται να είχε συμφωνήσει να λάβει 15 εκατ. δολάρια εάν ενορχήστρωνε την απαγωγή του Γκιουλέν από το σπίτι του στις ΗΠΑ. Στο «κόλπο», όπως λέει η εφημερίδα, ήταν και ο γιος του, Μάικλ Φλιν Τζούνιορ.

Μυστικό «σχέδιο» για να παραδοθεί ο Γκιουλέν στην Αγκυρα; Διερευνάται ανάμειξη πρώην σύμβουλου του Τραμπ  | iefimerida.gr 0


Το δημοσίευμα της Wall Street Journal

Οπως τονίζει το ίδιο δημοσίευμα, το «σχέδιο» αυτό αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μεγάλης έρευνας σχετικά με ενδεχόμενη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016. Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η αμερικανική εφημερίδα αποκαλύπτει, παράλληλα, ότι πράκτορες του FBI ρώτησαν τέσσερις ανθρώπους σχετικά με συνάντηση του Φλιν με αντιπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Την είδηση της εν λόγω συνάντησης, που φέρεται να είχε ως βασικό θέμα τον Γκιουλέν, μετέδωσε και το αμερικανικό δίκτυο NBC, που επικαλέστηκε πρόσωπα που σχετίζονται με την έρευνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φετουλάχ Γκιουλέν ΗΠΑ Φλιν Άγκυρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ