Πώς αυτή η γυναίκα νίκησε την ανορεξία με τη βοήθεια του Instagram [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς αυτή η γυναίκα νίκησε την ανορεξία με τη βοήθεια του Instagram [εικόνες]

Instagram/ my_life_without_ana
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθημερινά χιλιάδες (πια) Instagrammers, τόσο διεθνείς, όσο και εγχώριες, ανεβάζουν στο Instagram εικόνες και μηνύματα που εμπνέουν τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους όπως ακριβώς είναι. Να που όλη αυτή η προσπάθεια αρχίζει να πιάνει τόπο, αφού έγινε το μέσο για μια γυναίκα όχι απλώς να διαγράψει όλες αυτές τις τοξικές αντιλήψεις περί τελειότητας, αλλά να απελευθερωθεί μια και καλή από αυτές.

Το Δεκέμβριο του 2015 η Connie Inglis από το Leeds της Αγγλίας νοσηλεύτηκε για να αντιμετωπίσει τη διατροφική διαταραχή από την οποία έπασχε. Με το Δείκτη Μάζας Σώματος της να έχει φτάσει στο 13 (ενώ το «φυσιολογικό» για μια γυναίκα είναι ανάμεσα στο 18.5 και στο 24.9), θεωρήθηκε ότι διέτρεχε πια σοβαρό κίνδυνο υγείας. Η Inglis υπέφερε από ανορεξία, παρόλο που η ίδια δεν ήταν σε θέση να το αναγνωρίσει.Πώς έφτασε σε αυτή την κατάσταση; Προσπαθώντας να «χωρέσει» στα εκάστοτε πρότυπα ομορφιάς που της «επέβαλε» ο κοινωνικός της περίγυρος.

«Παρακολουθούμουν τόσο από γιατρούς, όσο και από ψυχολόγους και πέρασα 6 μήνες στο νοσοκομείο σχεδόν σαν να μην υπήρχα», γράφει η Inglis στο λογαριασμό της στο Instagram, @my_life_without_ana. «Όταν το βάρος μου κάπως επανήλθε και δεν διέτρεχα πια σοβαρό κίνδυνο μου έδωσαν εξιτήριο. Επιστρέφοντας σπίτι δεν είχα καμία διάθεση να προσπαθήσω να ξαναφτιάξω τη ζωή μου όπως ήταν. Όταν είδα ότι τίποτα δεν βοηθούσε δοκίμασα τη μόνη εναλλακτική που μου ερχόταν στο μυαλό: Έκανα λογαριασμό στο Instagram και προσπάθησα να γίνω κομμάτι μιας κοινότητας ανάρρωσης».

Το να μοιράζεται την πορεία της προς την επάνοδο μαζί με άλλους, λειτούργησε σαν κίνητρο για εκείνη ώστε να πιστέψει στον εαυτό της και να παλέψει ακόμα πιο πολύ προκειμένου να ανακτήσει το φυσιολογικό της βάρος.

Δες πως η Inglis κατάφερε να ξεπεράσει την ανορεξία και πως είναι σήμερα στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ