Κυβέρνηση: Υποχωρήσεις στους δανειστές, αριστερό πρόσημο στο εσωτερικό - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Υποχωρήσεις στους δανειστές, αριστερό πρόσημο στο εσωτερικό

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε «αριστερό πρόσημο» πολιτικής επιχειρεί η κυβέρνηση να ισοφαρίσει τις υποχωρήσεις στις οποίες αναγκάζεται να προχωρήσει για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και να καλύψει τις εξελίξεις στους πλειστηριασμούς, με το κοινωνικό μέρισμα και τη δικαιωματική ατζέντα.

Δεν πέρασε παρά μόνο ένα 24ωρο από την συζήτηση στην Κ.Ο. όπου στον έντονο προβληματισμό των βουλευτών για τους πλειστηριασμούς, ο Ε.Τσακαλώτος επισήμανε με τον κίνδυνο να χρειαστούν οι Τράπεζες ανακεφαλαιοποίηση και είπε ΝΑΙ στους πλειστηριασμούς από 300.000 και πάνω αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει γι αυτό ως το τέλος του έτους (50 ημέρες ακόμα) άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες, προκαλώντας νέο προβληματισμό στους βουλευτές που ζήτησαν χρονική επέκταση της προστασίας.

Την ίδια ημέρα σε πολύωρη σύσκεψη λαμβάνονταν οι τελικές αποφάσεις για τη διανομή του μερίσματος με το οποίο η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξούν να κάνουν την «επαναφορά» μετά την συνεχή πίεση που ασκούν σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Paradise Papers.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, μόνο οι λεπτομέρειες απέμειναν για τις τελικές ανακοινώσεις σχετικά με τη διανομή του μερίσματος και τους δικαιούχους με τους μακροχρόνια ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους να είναι σε προτεραιότητα. Χαρακτηριστικό της πολιτικής βαρύτητας που δίνει το Μαξίμου είναι και το ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο μέρισμα μιλώντας ενώπιον Αράβων αξιωματούχων, σε μια προσπάθεια να το ακούσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι.
Την ίδια ώρα πάντως που η λιτότητα που επιβάλλει η συμφωνία με τους δανειστές νομοθετείται, η Κουμουνδούρου κορυφώνει την αντιπαράθεση με τη ΝΔ στο ιδεολογικό επίπεδο, πέρα από την κοινωνική ευαισθησία και το μέρισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ