Η άδεια Κουφοντίνα ανοίγει ξανά την πληγή της τρομοκρατίας - iefimerida.gr

Η άδεια Κουφοντίνα ανοίγει ξανά την πληγή της τρομοκρατίας

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έξοδος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές με 48ωρη άδεια, «ξύπνησε» μνήμες από την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης, πυροδότησε σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.

Ο άνθρωπος που βαρύνεται με τον θάνατο 11 ανθρώπων, το «45άρι» της τρομοκρατικής οργάνωσης, πέρασε στις 12.:14 το μεσημέρι της Πέμπτης την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού – για πρώτη φορά από το 2002. Το συμβούλιο των φυλακών έδωσε το πράσινο φως για 48ωρη άδεια κατόπιν της αίτησης που κατέθεσε ο Δημ. Κουφοντίνας προκειμένου να ενισχύσει τους δεσμούς με την οικογένειά του και να φροντίσει τα μελίσσια του.

Η άδεια Κουφοντίνα ανοίγει ξανά την πληγή της τρομοκρατίας | iefimerida.gr 0

Ανετος, χαμογελαστός, με το σακάκι στους ώμους, ύψωσε την αριστερή γροθιά του στην ομάδα των αλληλέγγυων που τον περίμεναν και έσπευσε να τους αγκαλιάσει. Τον συνόδευαν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος του Εκτορας και η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Η άδεια Κουφοντίνα ανοίγει ξανά την πληγή της τρομοκρατίας | iefimerida.gr 1

Ανάμεσα στους «αλληλέγγυους» που φώναζαν «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», ήταν ο γιος του προέδρου της Βουλής, Γιώργος Βούτσης, ο συνιδρυτής του Ρουβίκωνα Λάμπρος Γούλας, και ένας νεαρός που είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη μαζί με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Βούτσης αρκέστηκε να απαντήσει «ουδέν σχόλιον».

Από την φυλακή σε ταβέρνα στην πλατεία Βαρνάβα και μετά σπίτι του

Ο «Λουκάς» της 17Ν, ο οποίος καταδικάστηκε για 11 δολοφονίες, έφτασε στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι του με όχημα που οδηγούσε η σύζυγος του Αγγελική Σωτηροπούλου μαζί με το γιο του Εκτορα στο πίσω κάθισμα και συνοδευόμενος από οχήματα αλληλέγγυων. Επικράτησε ένταση προς στιγμήν όταν οι αλληλέγγυοι αντελήφθησαν τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες, αλλά η δικηγόρος του Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία.

«Αφήστε τον ήσυχο, ήρθε να ξεκουραστεί» έλεγαν οι αλληλέγγυοι στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σπίτι.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε κάποιες ώρες στην πλατεία του χωριού όπου έτρωγε με την παρέα του.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο του iefimerida.gr από την άφιξη Κουφοντίνα στο σπίτι του στον Βαρνάβα.

Η άδεια Κουφοντίνα ανοίγει ξανά την πληγή της τρομοκρατίας | iefimerida.gr 2
Η άδεια Κουφοντίνα ανοίγει ξανά την πληγή της τρομοκρατίας | iefimerida.gr 3

Σε «κλοιό» της ΕΛΑΣ ο Κουφοντίνας -Για να αποφευχθεί φιάσκο α-λα Ξηρού

Σε συναγερμό θα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. καθ’ όλη την διάρκεια της 48ωρης άδειας του Δημ. Κουφοντίνα προκειμένου να αποφευχθεί φιάσκο παρόμοιο με εκείνο του Χριστόδουλου Ξηρού. Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αποδράσει μετά από αντίστοιχη άδεια – την έβδομη κατά σειρά - που έλαβε από τις φυλακές το 2014 για να συλληφθεί σχεδόν ένα χρόνο αργότερα στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη βρίσκεται διαρκώς σε στενή επιτήρηση, «φυσική και ηλεκτρονική».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εμφανίστηκε ήδη την Πέμπτη δυο φόρες στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης. Η πρώτη ήταν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, αμέσως μετά την έξοδό του από το Κορυδαλλό και η δεύτερη περίπου στις 18:30 αφού έφυγαν τα τηλεοπτικά συνεργεία από το σπίτι του στο Βαρνάβα.

Σιωπή Τσίπρα -Κοντονής: Ελπίζω να έχει μετανιώσει

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μιλήσει ακόμη για την υπόθεση. Ομως στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εξέφρασε την ελπίδα ο Κουφοντίνας «να αναλογιστεί και να έχει αναλογιστεί και να έχει μετανιώσει γι’ αυτό το κακό που έκανε πρώτα και κύρια στα θύματα των πράξεών του και στις οικογένειές τους, να έχει αναλογιστεί το κακό που έκανε στους ανθρώπους που στρατολογούσε σε αυτή τη διαδικασία εξόντωσης και θανάτου και να αναλογιστεί και το κακό που έκανε στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια με αυτή τη δράση, που σκότωναν ανθρώπους πισώπλατα επειδή υπήρχαν πολιτικές ή ιδεολογικές διαφωνίες».

Πρόσθεσε δε ότι «οι πράξεις παραμένουν ειδεχθείς και η χορήγηση της άδειας δεν σημαίνει τίποτα ούτε για τις πράξεις που έκανε, ούτε για το αποτέλεσμα της δίκης».

Μητσοτάκης για Κουφοντίνα: Να φωνάξουμε «έως εδώ!»

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την οργή του για τη χορήγηση αδείας στον Δ. Κουφοντίνα ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε για ανοχή στην ανομία. «Μιλώ ως ένας σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, έναν αμετανόητο δολοφόνο, το "πιστόλι" της "17Νοέμβρη" να βγαίνει από τη φυλακή» είπε στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο γεμάτο μίσος λόγο του κ. Κουφοντίνα.

«Γεννιέται ένα ερώτημα. Δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας; Επί της αρχής είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών υπό την προϋπόθεση να τηρούνται οι προϋποθέσεις. Να έχει δείξει μεταμέλεια και διάθεση επανένταξης. Ο Κουφοντίνας δηλώνει αμετανόητος. Είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα; Ζητώ μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως εδώ δεν μιλάμε για μία δικαστική απόφαση αλλά για μία απόφαση διαδικαστικού χαρακτήρα. «Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που ανέχεται τον Ρουβίκωνα να εγκωμιάζει τον Κουφοντίνα και ασκεί κριτική σε πρυτάνεις; Η κοινωνία απαιτεί μηδενική ανοχή ακόμα και σε αυτούς που εγκωμιάζουν με τα λόγια τους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως την ώρα που ο Κουφοντίνας θα κυκλοφορεί με αυτούς που τον εγκωμιάζουν, η σκέψη μας είναι με τις μητέρες, τα αδέρφια, τα παιδιά των θυμάτων του.

«Η δημοκρατία αμύνεται. Ανεκτική δημοκρατία ναι, αδύναμη δημοκρατία όχι. Η ανοχή στους εχθρούς της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική. Οφείλουμε να φωνάξουμε ένα βροντερό "ως εδώ"» κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης.

Η απάντηση Κοντονή σε Μητσοτάκη

Στην ομιλία Μητσοτάκη απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης στη Βουλή.

«Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με την απόφαση αυτή, θα πρέπει να δούμε αν κινήθηκε στο πλαίσιο του νόμου. Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει έχει για πρώτη φορά ψηφιστεί το 1989 αναθεωρήθηκε το 1999 και έχετε κάνει και εσείς τροποποιήσεις».

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στην τροποποίηση που έκανε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας σύμφωνα με την οποία δεν μπορούσε να πάρει κανείς άδεια από το συμβούλιο των φυλακών εάν δεν υπήρχε και σύμφωνη γνώμη του αντιεισαγγελέα εφετών. «Από το νόμο που ψηφίσατε εσείς και στον οποίο εμείς δεν κάναμε καμιά αλλαγή το συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την 48ωρη άδεια».

Μάλιστα ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι παρά τις πιέσεις και τις διαμαρτυρίες στο σπίτι του δύο φορές από εκείνους που ζητούσαν να αρθεί το βέτο του εισαγγελέα η κυβέρνηση δεν έκανε καμία αλλαγή.

«Το συμβούλιο λοιπόν αποφάσισε ομόφωνα με πρώτον και καλύτερον τον αντιεισαγγελέα εφετών που προΐσταται του συμβουλίου. Κράτος δικαίου σημαίνει εφαρμογή των νόμων έναντι όλων αλλιώς δεν έχουμε κράτος δικαίου. Η λογική ο νόμος δεν θα ισχύσει για κάποιους των οποίων την δράση και την λογική και τα έργα δεν τα εγκρίνουμε δεν μπορεί να ισχύσει. Το συμβούλιο ούτε αποφυλακίζει ούτε επανακρίνει τις πράξεις του , οι πράξεις του έχουν κριθεί και έχει καταδικαστεί. Η χορήγηση άδειας δεν είναι επιδοκιμασία των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε και καταδικάστηκε ούτε ανοχή για ο,τιδήποτε».

Μάλιστα ο κ.Κοντονής αναφέρθηκε και στην άδεια πήρε ο Ξηρός επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και σχολίασε την συμπεριφορά που είχε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. «Όταν ο Ξηρός παραβίασε την άδεια που του είχε χορηγηθεί δεν ήρθε εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εξηγήσεις γιατί έχουμε θεσμική παιδεία και δεν ζητάμε εξηγήσεις για ένα θέμα που δεν είναι κυβερνητική απόφαση. Εμείς δείξαμε σοβαρότητα και μετρό στο πρόβλημα που είχε προκύψει».

ΝΔ: Η κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά για την άδεια Κουφοντίνα

Η αντιπαράθεση για τον Κουφοντίνα συνεχίστηκε και μέσω ανακοινώσεων της ΝΔ και του μεγάρου Μαξίμου.

Σκληρή ανακοίνωση με ευθείες βολές κατά του Σταύρου Κοντονή εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζοντας πως «για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά» όταν υποστήριξε στην Βουλή ότι ο δολοφόνος Κουφοντίνας πήρε άδεια με νόμο που ψηφίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας. «Ουδέν ψευδέστερον. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νόμο 4274/14 όρισε ρητά ότι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη, δεν μπορούν να πάρουν άδεια εξόδου πριν παρέλθουν 18 έτη πραγματικής κράτησης. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το που κατέλαβε την εξουσία, κατήργησε αυτή τη διάταξη και επανάφερε τα 8 έτη κράτησης ως χρονική προϋπόθεση άδειας ακόμη και των τρομοκρατών» ανέφερε η ΝΔ.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους «λαλίλαστους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να σχολιάσουν το γεγονός «ότι ο γιος του Νίκου Βούτση, ο καταδικασθείς για συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς, Χρήστος Πολίτης και ο συνιδρυτής του Ρουβίκωνα Λάμπρος Γούλας βρέθηκαν σήμερα στον Κορυδαλλό για να πανηγυρίσουν την έξοδο του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη».

Μαξίμου: Η ΝΔ πυροδοτεί περιστατικά αυτοδικίας

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ το μέγαρο Μαξίμου με non paper εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευσης ότι έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα κρεσέντο διασποράς ψευδών ειδήσεων, φαιάς προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

«Η τακτική της δήθεν ιερής αγανάκτησης αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητής έντασης, τη συγκάλυψη του σκανδάλου μεγατόνων για την offshore της κυρίας Μητσοτάκη, ενώ η εξαλλοσύνη της πυροδοτεί ντροπιαστικά περιστατικά αυτοδικίας που γυρίζουν την ελληνική κοινωνία 200 χρόνια πίσω» αναφέρει το Μαξίμου και προσθέτει: «Μάταια ο κ. Μητσοτάκης αναζητά την πολιτική του σωτηρία για την offshore στον Κορυδαλλό». Τέλος, σχολιάζει ότι το υστερόγραφο της ΝΔ (για την παρουσία του υιού Βούτση) «εάν δεν ήταν ανάξιο σχολιασμού, θα ήταν απλώς θλιβερό».

Μπακογιάννη για Κοντονή: Θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης θλιβερό απολογητή του Κουφοντίνα. «Είμαι μία απλή βουλευτής η οποία αναρωτιέται τι άλλαξε, κύριε Κοντονή, από τότε που ο Κουφοντίνας ζητάει άδειες και δεν τις έπαιρνε με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο απ’ όλα, κ. Κοντονή, είναι η επιλεκτική σας ευαισθησία. Την απόφαση για την Ηριάννα τη στηλιτεύσετε, δεν ήταν δικαστική απόφαση τότε; Περίμενα από εσάς σήμερα να σηκωθείτε πάνω και να πείτε "λυπούμαστε, δεν συμφωνούμε". Να πείτε "εμείς πολιτικά καταδικάζουμε την απόφαση, ασχέτως τι λέει ο νόμος"». Μάλιστα, η κυρία Μπακογιάννη προχώρησε ακόμα περισσότερο και μίλησε για παρεάκι των συλλογικοτήτων του Ρουβίκωνα και του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε, γιατί όλο το παρεάκι με τις συλλογικότητες, τον Ρουβίκωνα και τα λοιπά είμαστε όλοι ένα και τα καλύπτουμε. Όταν είναι να καταδικάσετε έναν άνθρωπο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε, κύριε Κοντονή. Αίσχος».

Κοντονής: Λέτε ανακρίβειες και ψέματα

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι λυπάται για την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη και ότι η κυβέρνηση ουδέποτε επιδοκίμασε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε έστερξε ως συμπαραστάτης σε τέτοιες καταστάσεις.

«Καταδικάσαμε πάντα αυτές τις ενέργειες και αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα. Λέτε ανακρίβειες και ψέματα στη Βουλή, κυρία Μπακογιάννη, και μάλιστα διανθίζετε τον λόγο σας ότι δήθεν εμείς υποστηρίζουμε ενέργειες άλλων των οποίων έχουμε πέσει θύματα. Όλα αυτά που είπατε σας τα επιστρέφουμε και είναι κρίμα για ένα τέτοιο ζήτημα εσείς να εκτρέπεστε σε τέτοιους χαρακτηρισμούς», είπε ο κ. Κοντονής.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ομιλίας του Σταύρου Κοντονή (απαντούσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη) η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε τα λεγόμενα του υπουργού Δικαιοσύνης και εκείνος διέκοψε την ομιλία του και απευθυνόμενος προς τη βουλευτή της ΝΔ είπε «θα έπρεπε να ντρέπεστε».

ΗΠΑ-Βρετανία: Ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων, προκαλεί βαθιά απογοήτευση

Η 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πρέσβεων Μ. Βρετανίας και ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τόνισε ότι η απόφαση ατιμάζει τη μνήμη των νεκρών ενώ η Βρετανίδα Κέιτ Σμιθ εξέφρασε την «βαθιά απογοήτευσή» της από την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Ενώνω τη φωνή μου με άλλες ανά την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα για την απογοητευτική απόφαση της άδειας ενός καταδικασμένου τρομοκράτη, δολοφόνου και ηγέτη της 17 Νοέμβρη» έγραψε στο twitter ο Τζέφρι Πάιατ, και συμπλήρωσε: «Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στους ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς αλλά η σημερινή άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους».

I add my voice to those from across Greece’s political spectrum deploring prison council decision to release a convicted terrorist, murderer & N17 leader. Our democracies rest on independent judicial institutions, but today’s furlough dishonors the victims memory & their families pic.twitter.com/KuYp831GMP

Λίγη ώρα αργότερα, η κ. Σμιθ έγραψε: «Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων».

Το tweet της συνοδεύεται από πλακέτα για τον στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς, που δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη.

Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητεύμενοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων. pic.twitter.com/QOVIRQCjQP

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αδιανόητη ανοχή σε αιμοδιψή τρομοκράτη

Ανακοίνωση για την διήμερη άδεια του στελέχους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη λύπη μας ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Τσετίν Γιοργκού το 1991 και για την απόπειρα δολοφονίας και του διπλωματικού υπαλλήλου Ντενίζ Μπουλούκμπαση και για τη συμμετοχή στη δολοφονία του δεύτερου σύμβουλου της τουρκικής πρεσβείας Ομέρ Χαλούκ Σιπαχίογλου, βγήκε από τη φυλακή σήμερα (9 Νοεμβρίου) για μια περίοδο δύο ημερών» γράφει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό πώς ένας τρομοκράτης που έχει επανειλημμένα αφαιρέσει τις ζωές των διπλωματών μας έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια τέτοια ρύθμιση. Η ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη ατιμάζει τη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας».

Τον γύρο του κόσμου έκανε η άδεια του Κουφοντίνα -«Εθνική οργή για την έξοδο του τρομοκράτη»

Η είδηση της διήμερης άδειας στον Κουφοντίνα έκανε τον γύρο του κόσμου.

Την είδηση μεταδίδουν τα μεγαλύτερα πρακτορεία του κόσμου αλλά και μεγάλες ιστοσελίδες, που θυμίζουν την «πλούσια» δράση του Κουφοντίνα και τις επιθέσεις του κατά ξένων αξιωματούχων στη χώρα μας: Το Reuters, οι The Times, το Associated Press, αλλά και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, έκαναν εκτενείς αναφορές.

Η άδεια Κουφοντίνα ανοίγει ξανά την πληγή της τρομοκρατίας | iefimerida.gr 4

Θύελλα αντιδράσεων για την άδεια στον Κουφοντίνα

Η χορήγηση άδειας στον καταδικασθέντα 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη Δημήτρη Κουφοντίνα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Μάκης Βορίδης: Αδιανόητο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάκης Βορίδης. «Κάτι ακούω για άδεια στον Κουφοντίνα. Φαίνεται ότι ξεχάστηκαν τα 11 φορές ισόβια. Αδιανόητο», έγραψε ο Μάκης Βορίδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ασχολίαστο

Την ενόχλησή του εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter, συνοδεύοντας το λακωνικό αυτό σχόλιο με ένα δημοσίευμα για την 48ωρη άδεια.

Γεννηματά: Η άδεια στον αμετανόητο Κουφοντίνα, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα

Με ανάρτησή της στα social media η υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς σχολίασε την απόφαση της Δικαιοσύνης ως πρόκληση στο δημόσιο αίσθημα.

«Η απόφαση για την άδεια του, αμετανόητου για τις δολοφονικές του πράξεις, Κουφοντίνα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα» έγραψε η Φώφη Γεννηματά.

Λιάνα Κανέλλη: Προβοκατόρικη απόφαση

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στο Action 24, έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.

Καμίνης: Ανθρωποι όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή

Έντονη ήταν και η αντίδραση του δήμαρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ο οποίος τόνισε ότι άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που έχει καταδικαστεί για τις δολοφονίες της «17 Νοέμβρη», δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή. Ο κ. Καμίνης μάλιστα ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το σκεπτικό του Συμβουλίου που έδωσε την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δημήτρης Καμμένος: Οταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια

Αντίθετος με τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα είναι και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

«Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί με τον τρομοκρατικό νόμο και ο νόμος αυτός καταδικάζει αυτούς που στρέφονται κατά του κράτους και της Δημοκρατίας σε ισόβια. Όταν λέμε ισόβια, όμως, πρέπει να εννοούμε ισόβια», υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος στα parapolitika.gr, και τονίζει: «Πέραν τούτου, ο Κουφοντίνας δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τα ειδεχθή εγκλήματά του. Έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη. Μετά τα παραπάνω διαφωνώ με τη λογική της χορήγησης της διήμερης άδειας. Το ίδιο Συμβούλιο πέρυσι είχε απορρίψει το αίτημά του με το σκεπτικό ότι είναι αμετανόητος. Θα έχει ενδιαφέρον -κι εγώ προσωπικά θέλω πολύ να διαβάσω- το νέο σκεπτικό στο οποίο βασίζεται η νέα του απόφαση».

Σταύρος Θεοδωράκης: Ενας δολοφόνος δεν μπορεί να βγαίνει από τη φυλακή

«Ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια δεν μπορεί να βγαίνει από την φυλακή. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις. #Κουφοντίνας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ