Νέα υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης στη Βρετανία -Ενθερμη υποστηρίκτρια του Brexit - iefimerida.gr

Νέα υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης στη Βρετανία -Ενθερμη υποστηρίκτρια του Brexit

Φωτογραφία: (AP Photo/Matt Dunham)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ένθερμη υποστηρίκτρια του Brexit, η Πένι Μόρντεντ διορίστηκε από τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι νέα υπουργός αρμόδια για θέματα Διεθνούς Ανάπτυξης έπειτα από την παραίτηση της Πρίτι Πατέλ, τη δεύτερη σε μια εβδομάδα στην βρετανική κυβέρνηση.

«Η Βασίλισσα ήταν στην ευχάριστη θέση να εγκρίνει τον διορισμό της Πένι Μόρντεντ στη θέση της υπουργού αρμόδιας για θέματα Διεθνούς Ανάπτυξης», ανακοίνωσε η Ντάουνιγκ Στριτ.

Η Πατέλ υπέβαλε χθες την παραίτησή της καθώς δεν γνωστοποίησε τις μυστικές συναντήσεις που είχε με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Με τον διορισμό της Μόρντεντ, η Μέι επιχειρεί να διατηρήσει την εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων στους κόλπους της κυβέρνησής της, μεταξύ όσων τάσσονται υπέρ και εκείνων κατά του Brexit.

H 44χρονη Μόρντεντ ήταν μεταξύ των πιθανών διαδόχων του υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλον, που παραιτήθηκε εξαιτίας ενός σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο Γκέβιν Γουίλιαμς, ένας από τους πιο στενούς συμμάχους της Μέι, επελέγη τελικώς για το συγκεκριμένο πόστο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Βρετανία υπουργός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ