Καμίνης για Κουφοντίνα: Δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα δραπετεύσει, ούτε έχει μεταμελήσει - iefimerida.gr

Καμίνης για Κουφοντίνα: Δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα δραπετεύσει, ούτε έχει μεταμελήσει

Καμίνης: Οι εκλογές δεν είναι χώρος για επίλυση διαφορών κομματικών στρατών -Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενστάσεις για την αποφυλάκιση Κουφοντίνα, διατύπωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς θα αποτύχει αν περιορισθεί σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών, στο β' γύρο.

Σε ερώτηση για την άδεια που έλαβε από τις φυλακές ο καταδικασμένος με 11 φορές ισόβια για τη δολοφονική δράση της 17 Νοέμβρη Δ.Κουφοντίνας, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι «τα δικαιώματα των φυλακισμένων επιβάλλεται να τα υπερασπιζόμαστε όλοι, ωστόσο για τις υποθέσεις τρομοκρατίας τα κριτήρια αδειών πρέπει να είναι διαφορετικά».

«Θα ήθελα να δω το σκεπτικό της απόφασης του συμβουλίου των φυλακών, ωστόσο όταν δίνουμε άδεια σε ανθρώπους να βγαίνουν έξω από την φυλακή θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πρώτα από όλα ότι δεν θα δραπετεύσουν και δεύτερον ότι έχουν δώσει και κάποια σημεία μεταμέλειας. Αυτό στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη δεν το έχουμε δει» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για τον νέο πολιτικό φορέα, ο Γ. Καμίνης τόνισε: «Με τα ίδια υλικά δεν χτίζεις καινούργιο σπίτι. Οι εκλογές δεν είναι ο χώρος για να λύσουν τις διαφορές τους ομάδες και κομματικοί στρατοί». Προειδοποίησε δε ότι «το εγχείρημα θα αποτύχει εάν περιορισθεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε δεύτερο γύρο παλαιών ενδοκομματικών αντιθέσεων. Δεν καλούμε τη δημοκρατική παράταξη στις κάλπες για να ανακατευθεί με διαμάχες του παρελθόντος, με ρεβανσισμούς και προσωπικές ενστάσεις. Πάμε για ένα νέο ξεκίνημα, αυτό αξίζει στην Ελλάδα και στην ιστορία της παράταξης» είπε ο κ. Καμίνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ