Αντόνιο Καρλούτσιο: O σεφ «νονός», που είχε κάνει 6 απόπειρες αυτοκτονίας, έπεσε και σκοτώθηκε [εικόνες] - iefimerida.gr

Αντόνιο Καρλούτσιο: O σεφ «νονός», που είχε κάνει 6 απόπειρες αυτοκτονίας, έπεσε και σκοτώθηκε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέθανε χθες, εντελώς ξαφνικά, ο διάσημος Ιταλός σεφ και «νονός» της ιταλικής κουζίνας Αντόνιο Καρλούτσιο, σε ηλικία 80 ετών, μετά από μια πτώση στο σπίτι του.

Η καριέρα του ξεπερνά τα 50 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής για την αλυσίδα εστιατορίων του ενώ είχε εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και είχε γράψει πάνω από 20 βιβλία μαγειρικής.

It is with great sadness that we announce that Commendatore Antonio Carluccio OBE sadly passed away this morning. https://t.co/LWJtijvtf6 pic.twitter.com/WJsqSks7ud

Γεννήθηκε στο Vietri Sul Mare, κοντά στο Σαλέρνο, αλλά μεγάλωσε στα βορειοδυτικά της Ιταλίας. Απέδωσε την αγάπη του για τα φρέσκα υλικά – και ιδίως τα μανιτάρια – στις αναζητήσεις του στους λόφους του Πιεδμόντ όταν ήταν παιδί. «Η πρώτη μου ανάμνηση είναι η μητέρα μου να μαγειρεύει» είχε δηλώσει στην Guardian το 2012. «Ζούσαμε πάνω από το σιδηροδρομικό σταθμό στο Καστελνουόβο Μπέλμπο όπου ο μπαμπάς μου ήταν φύλακας και η μαμά με έστελνε κάτω για να δω πότε θα ερχόταν το τελευταίο τρένο πριν το μεσημεριανό, τότε μέσα σε πέντε λεπτά, λίγο πριν ανέβει ο μπαμπάς, η μαμά έφτιαχνε ζυμαρικά».

Χάρη στις γνώσεις του για την ιταλική κουζίνα, έγινε ένας από τους διασημότερους σεφ στην Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, η ζωή του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα όσον αφορά στην προσωπική του ζωή.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonio Carluccio (@cookcarluccio) στις Οκτ 9, 2017, 9:14πμ PDT

Το 2009, ο γάμος του με την επί 28 χρόνια σύντροφό του, Πρισίλα, έληξε όταν αποκαλύφθηκε ότι την απατούσε. Η Πρισίλα, αδερφή του σχεδιαστή Τέρενς Κόρναν, κατάφερε να βγάλει σχεδόν αμέσως το διαζύγιο με τους όρους που η ίδια έθεσε, όταν ανακάλυψε τη μοιχεία του συζύγου της με μια γυναίκα της οποίας η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

Ο Αντόνιο και η Πρισίλα είχαν στην πραγματικότητα χωρίσει ένα χρόνο πριν, ύστερα από ένα ανεξήγητο περιστατικό στο οποίο ο σεφ μαχαιρώθηκε στο στήθος του με ένα κουζινομάχαιρο. Το μαχαίρι έφτασε τόσο βαθιά που παραλίγο να τρυπήσει τον πνεύμονα και χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonio Carluccio (@cookcarluccio) στις Σεπ 10, 2017, 10:44πμ PDT

Ο Αντόνιο, που έπασχε από κατάθλιψη, εγκατέλειψε το σπίτι του μετά το περιστατικό, το οποίο επέμεινε πως ήταν ατύχημα και μετακόμισε σε ένα νοικιασμένο σπίτι. Όπως δήλωσε εκείνη την εποχή: «Ο γάμος μου είχε καταρρεύσει. Ένιωθα πως η ζωή μου βρισκόταν σε παρακμή».

Επίσης, ο γνωστός σεφ επιχείρησε να αυτοκτονήσει έξι φορές, συμπεριλαμβανομένης και μίας φοράς όπου προσπάθησε να μαχαιρωθεί με ένα ψαλίδι. Αργότερα, μιλώντας γι’ αυτό, είπε πως κόπηκε κατά λάθος.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonio Carluccio (@cookcarluccio) στις Ιούν 27, 2017, 5:29πμ PDT


Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, είχε επίσης θέματα με το αλκοόλ και τον τζόγο, δηλώνοντας πως αγωνιζόταν με την κατάθλιψη από την ηλικία των 23 ετών, όταν ο μικρότερος αδερφός του πέθανε σε ηλικία μόλις 13 ετών. Όπως είχε δηλώσει: «Ο Ενρίκο δεν ήταν απλώς ένας μικρότερος αδερφός, αλλά λόγω της διαφοράς ηλικίας, ένιωθα λίγο σαν πατέρας του. Αυτό προκάλεσε την κατάθλιψη. Έπρεπε να είχα ζητήσει βοήθεια αλλά ποτέ δεν το έκανα».

Ο «νονός» της ιταλικής κουζίνας προσπάθησε για πρώτη φορά να αυτοκτονήσει τη δεκαετία του ‘70, προτού μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστεί ως έμπορος κρασιού. Όταν η πρώτη του προσπάθεια απέτυχε, ο Αντόνιο ομολόγησε πως κάποτε είχε ρίξει υπνωτικά χάπια στο ουίσκι του και πως προσπάθησε να πέσει σε μια λίμνη για να πνιγεί κοντά στο σπίτι του στο Αμβούργο. Τότε είχε δηλώσει ότι ήθελε να πνιγεί όπως ο μικρός του αδερφός, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε λιπόθυμος στην όχθη της λίμνης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonio Carluccio (@cookcarluccio) στις Απρ 13, 2017, 9:24πμ PDT


Αργότερα, το 1978, τρία χρόνια μετά το πρώτο του διαζύγιο και αφού είχε μετακομίσει στο Λονδίνο, βρήκε την τότε αγαπημένη του να φιλά έναν άλλον άνδρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήπιε ένα μπουκάλι ουίσκι προτού μπει στο αυτοκίνητό του, λέγοντας πως ήταν «αποφασισμένος να συγκρουστεί στον αυτοκινητόδρομο». Αλλά το αυτοκίνητό του χάλασε. Τότε, πήγε σε μια γέφυρα με σκοπό να πέσει στο νερό και να πνιγεί. Σώθηκε από έναν περαστικό που τον έβγαλε εγκαίρως από τα κάγκελα. Κάποια άλλη στιγμή, επιχείρησε να αυτοκτονήσει παίρνοντας υπερβολική δόση και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Το 2005, ο Αντόνιο πούλησε το μερίδιό του από την αλυσίδα εστιατορίων του, αλλά μετάνιωσε γι΄ αυτήν την απόφασή του. Πήρε άλλη μάι υπερβολική δόση τον επόμενο χρόνο και δύο χρόνια μετά από αυτό, μαχαιρώθηκε στο στήθος με ψαλίδι. Σώθηκε από έναν βοηθό του και οι τραυματισμοί του αναφέρθηκαν ως ατύχημα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonio Carluccio (@cookcarluccio) στις Μάρ 20, 2017, 5:49πμ PDT


Ο Αντόνιο είχε πει κάποτε: «Ήθελα πραγματικά να αυτοκτονήσω κάθε φορά, αλλά χαίρομαι που αποτύγχανα».

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο εκδότης του, που δήλωσε: «Τον λατρεύαμε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Η οικογένειά του είναι αναστατωμένη. Δεν ήταν άρρωστος. Ήταν σε δημιουργικό οίστρο όταν τον άκουσα για τελευταία φορά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντόνιο Καρλούτσιο Ιταλός σεφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ