Η αραβική μαφία «διεισδύει» στη γερμανική αστυνομία και σε κρατικές υπηρεσίες – Τι υποστηρίζει αστυνομικός συνδικαλιστής - iefimerida.gr

Η αραβική μαφία «διεισδύει» στη γερμανική αστυνομία και σε κρατικές υπηρεσίες – Τι υποστηρίζει αστυνομικός συνδικαλιστής

Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αραβικές εγκληματικές φατρίες προσπαθούν να «φυτέψουν» μέλη τους στην αστυνομία του Βερολίνου και άλλες κρατικές υπηρεσίες για να ελέγχουν τις κινήσεις των διωκτικών αρχών, υποστήριξε επικεφαλής συνδικάτου αστυνομικών της γερμανικής πρωτεύουσας.

«Η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί», τόνισε ο ο Μπόντο Πφάλτσγκραφ στο κρατικό δίκτυο ZDF υποστηρίζοντας ότι μεγάλα εγκληματικά δίκτυα που απαρτίζονται από μετανάστες ή γόνους μεταναστών προσπαθούν να εξασφαλίσουν σε κάποια μέλη τους πρόσβαση στις εσωτερικές λειτουργίες κρατικών υπηρεσιών.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι μεγάλες αραβικές φατρίες έχουν μια στρατηγική και προσπαθούν να κρατήσουν ορισμένα μέλη των οικογενειών τους μακριά από εγκληματικές δραστηριότητες προκειμένου να διεισδύσουν σε κρατικές υπηρεσίες», είπε. Και πρόσθεσε ότι η μαφία των μεταναστών «έχει ένα ζωτικό συμφέρον να γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς λειτουργούν οι κρατικοί μηχανισμοί κι η αστυνομία και πότε προετοιμάζονται έφοδοι και επιχειρήσεις».

Ο Πφάλτσγκραφ είπε ότι οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους αυτές τις εξελίξεις κι ότι οι καταγγελίες κατά αστυνομικών θα πρέπει να ερευνώνται από ένα ανεξάρτητο σώμα. Ζήτησε να εφαρμόζονται αυστηρότερα κριτήρια κατά την επιλογή των υποψηφίων αστυνομικών καθώς τα ισχύοντα δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής.

Η αραβική μαφία «διεισδύει» στη γερμανική αστυνομία και σε κρατικές υπηρεσίες – Τι υποστηρίζει αστυνομικός συνδικαλιστής  | iefimerida.gr 0

Από την πλευρά της η αστυνομία του Βερολίνου έσπευσε να απορρίψει τις αιτιάσεις περί πιθανής διείσδυσης από μαφιόζικες φατρίες μεταναστών. «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απολύτως αβάσιμοι», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου Κλάους Καντ σε ειδική συνεδρίαση της τοπικής βουλής, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε και η υπαρχηγός της αστυνομίας, Μαργκαρέτε Κόπερς, η οποία υποστήριξε ότι κανένα μέλος τέτοιας φατρίας δεν φοιτά σε σχολή της αστυνομίας.

Οι αιτιάσεις και οι διαψεύσεις έρχονται εν μέσω ενός σκανδάλου με πρωταγωνίστρια μια φοιτήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Η αραβικής καταγωγής φοιτήτρια συνελήφθη επειδή φωτογράφισε εμπιστευτικά αστυνομικά έγγραφα και τα έστειλε μέσω του WhatsApp σε άγνωστο παραλήπτη.

Σύμφωνα με τη Berliner Zeitung η 22χρονη φοιτήτρια αντέγραψε φωτογραφίες καταζητούμενων μελών μιας αραβικής εγκληματικής συμμορίας από αστυνομικό τμήμα, όπου έκανε την πρακτική της εξάσκηση. Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά βγήκε αυτή την εβδομάδα στη φόρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ