Νέο βιβλίο Γιάννη Βαρβιτσιώτη: Οταν ο Καραμανλής προειδοποίησε τον Μητσοτάκη να μη στείλει τον Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο - iefimerida.gr

Νέο βιβλίο Γιάννη Βαρβιτσιώτη: Οταν ο Καραμανλής προειδοποίησε τον Μητσοτάκη να μη στείλει τον Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ταραγμένη δεκαετία του 1980, με την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία και την κρίση που βίωσε η μέχρι τότε πανίσχυρη Νέα Δημοκρατία με τις συνεχείς αμφισβητήσεις της ηγεσίας της, έτσι όπως την έζησε εκ των έσω, περιγράφει στον δεύτερο τόμο των απομνημονευμάτων του ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Οπως τα έζησα», ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης γράφει και για το πώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προειδοποίησε, μέσω του Μιχάλη Λιάπη, τον τότε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τους σοβαρούς κινδύνους που είχε η πρόθεσή του να στείλει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Γράφει ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης:

«Οπως μου είχε πει ο ίδιος ο Μιχάλης Λιάπης, με τον οποίο συνδεόμαστε φιλικά (είχε πρωταγωνιστήσει στη στήριξη της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του κόμματος το καλοκαίρι του 1989 - εποχή κατά την οποία συζητείτο έντονα το ενδεχόμενο παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο), βρισκόταν με τον Καραμανλή σε διακοπές στο ιδιόκτητο νησάκι της Ντόλυς Γουλανδρή, το Ρευματονήσι, που βρίσκεται μεταξύ Πάρου και Αντίπαρου.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τότε τον έστειλε στον Μητσοτάκη για να του επιστήσει την προσοχή ότι, αν τα στοιχεία τα οποία υπήρχαν εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήταν συντριπτικά, όχι μόνο θα αθωωνόταν, αλλά θα ενισχυόταν και πολιτικά. Ο Μιχάλης Λιάπης μετέφερε στον Μητσοτάκη λέξη προς λέξη την άποψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Μητσοτάκης, όμως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Ο πρόεδρος πρέπει να γνωρίζει, είπε, ότι τα στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από συντριπτικά. Με αυτά θα τελειώσουμε άπαξ και διά παντός με τον Παπανδρέου.

Κατόπιν αυτού, ο Μιχάλης Λιάπης επέστρεψε στο Ρευματονήσι και μετέφερε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή τη συνομιλία του με τον Μητσοτάκη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σύμφωνα με τον Μιχάλη Λιάπη, άκουσε προσεκτικά. Δεν είπε τίποτα και απλώς κούνησε το κεφάλι του. Λίγο καιρό αργότερα, ο πρόεδρος, σε σχετική μου ερώτηση, μου επιβεβαίωσε τη διήγηση αυτήν του Μιχάλη Λιάπη».

Νέο βιβλίο Γιάννη Βαρβιτσιώτη: Οταν ο Καραμανλής προειδοποίησε τον Μητσοτάκη να μη στείλει τον Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ