ΟΗΕ: Αν δεν αρθεί ο αποκλεισμός της Υεμένης θα ξεσπάσει «ο μεγαλύτερος λιμός των τελευταίων δεκαετιών» - iefimerida.gr

ΟΗΕ: Αν δεν αρθεί ο αποκλεισμός της Υεμένης θα ξεσπάσει «ο μεγαλύτερος λιμός των τελευταίων δεκαετιών»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο «μεγαλύτερος λιμός που έχει δει ο κόσμος εδώ και πολλές δεκαετίες, με εκατομμύρια θύματα» θα ξεσπάσει στην Υεμένη εάν η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν άρει αμέσως τον πλήρη αποκλεισμό της χώρας που επέβαλε τη Δευτέρα, προειδοποίησε o OHE.

Έπειτα από μια παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Μαρκ Λόουκοκ, τόνισε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η «άμεση επανέναρξη» της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη, η οποία έχει διακοπεί από την αρχή της εβδομάδας, όταν η συμμαχία απέκλεισε όλες τις προσβάσεις προς τη χώραγια να ανασχέσει τις παραδόσεις όπλων στους σιίτες αντάρτες Χούθι από το Ιράν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υεμένη Σαουδική Αραβία ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ