Παπαδημητρίου: Τα χρήματά μου στις ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς εκεί - iefimerida.gr

Παπαδημητρίου: Τα χρήματά μου στις ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς εκεί

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι τα χρήματα που έχει ο ίδιος και η σύζυγός του στις ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς 50 χρόνων εκεί και φορολογούνται.

Ο υπουργός Οικονομίας απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από τον Αδωνι Γεωργιάδη, από το βήμα της Βουλής.

«Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στις κραυγές εντυπωσιασμού του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη. Ξέρει ότι τα χρήματα που εγώ και η σύζυγός μου έχουμε στην Αμερική και το ειδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, δεν έχουν βγει από τη χώρα και έχουν πάει στην Αμερική», είπε ο κ. Παπαδημητρίου στη Βουλή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς 50 χρόνων στην Αμερική, έχουν φορολογηθεί και φορολογούνται με τους υψηλότερους συντελεστές φορολογίας στην Αμερική, έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες, δεν έχω επενδύσεις σε off shore, δεν είμαι στα Paradise Papers ούτε στα Panama Papers ούτε στη λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ. Και επίσης ήθελα να πω στον κύριο Γεωργιάδη, ότι χρειάζεται μαθήματα μαθηματικών ή απλώς αριθμητικής. Προφανώς δεν ξέρει να προσθέτει, ούτε να αφαιρεί», συνέχισε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους πιο ζάπλουτους και τους πιο μπλεγμένους σε όλα. Αφορμή για την επίθεσή του αποτέλεσαν τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την εταιρεία της Μαρέβα Μητσοτάκη που βρίσκεται στα Paradise Papers.

Συγκεκριμένα για τον κ. Παπαδημητρίου ανέφερε:

«Εσείς κ. Παπαδημητρίου έχετε 5 εκατομμύρια μεταξύ άλλων συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με τη σύζυγό σας στην Αμερική, να τα χαίρεστε. Εγώ ρωτώ, είναι ηθικό ο υπουργός της Ελλάδας να έχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα 5 εκατομμύρια στην JB Morgan; Αυτό είναι ηθικό και είναι ανήθικη η εταιρεία της κ. Μητσοτάκη;

Εσείς κ. Παπαδημητρίου έπρεπε να βγείτε πρώτος και να συγκρατήσετε τον κ. Τσίπρα από όλη αυτή την λασπολογία και αν δε σας άκουγε ο κ. Τσίπρας έπρεπε να υποβάλετε την παραίτηση σας για να μην υπηρετείτε πρωθυπουργούς που ρίχνουν τέτοια λάσπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ