Γερμανία: Ενας στους πέντε απειλείται με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό - iefimerida.gr

Γερμανία: Ενας στους πέντε απειλείται με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό απειλείται ένας στους πέντε ανθρώπους στην Γερμανία, με το αντίστοιχο μέγεθος για το προηγούμενο έτος να βρίσκεται στο 19,7%. Η χώρα βρίσκεται ωστόσο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι το 23,5%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας και με στοιχεία της επίσημης έρευνας που διενεργήθηκε σε ολόκληρη την ΕΕ (Eu-Silc), από το φάσμα της φτώχειας απειλείται το 16,5% των ανθρώπων που ζουν στην Γερμανία, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 13,4 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ το 3,7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σημαντική υστέρηση σε υλικά αγαθά.

Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλυφθεί το ενοίκιο ή να ζεσταθεί επαρκώς η κατοικία ή ότι το άτομο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μια εβδομάδα διακοπών. Σε ό,τι αφορά τη φτώχεια, στην έρευνα ορίζεται στο 60% του μέσου εισοδήματος του συνολικού πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ