Η Uber συνεργάζεται με τη NASA για ιπτάμενα ταξί έως το 2020 [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Uber συνεργάζεται με τη NASA για ιπτάμενα ταξί έως το 2020 [βίντεο]

Εικόνα: Uber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του οράματός της για ιπτάμενα οχήματα έκανε η Uber ανακοινώνοντας μια συνεργασία με τη NASA για την ανάπτυξη στόλου «αερο-ταξί» μέχρι το 2020.

Η ιδέα εστιάζεται στη δημιουργία ενός δικτύου οχημάτων κάθετης προσγείωσης και απογείωσης που θα μειώνουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και θα περιορίζουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τις εκπομπές ρύπων στις μεγαλουπόλεις. Η ασυνήθιστη συνεργασία της Uber με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία είναι αναγκαία για να κυλίσουν όλα ομαλά όταν θα φθάσει η ώρα να απογειωθούν τα ιπτάμενα ταξί.

Η συμφωνία σε πρώτο στάδιο προβλέπει την ανάπτυξη λογισμικού για τη διαχείριση διαδρομών των ιπτάμενων ταξί» είπε ο διευθυντής προϊντων της Uber, Τζεφ Χόλντεν.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Λος Άντζελες θα είναι η δεύτερη αμερικανική μεγαλούπολη μετά το Ντάλας-Φόρτ Γουερθ και η τρίτη παγκοσμίως μετά το Ντουμπάι όπου θα δοκιμάσει τις υπηρεσίες ιπτάμενων ταξί.

Οι πρώτες δοκιμές αναμένεται να γίνουν το 2020 και το δίκτυο να είναι έτοιμο για εμπορική χρήση το 2023, πέντε χρόνια πριν η Πόλη των Αγγέλων φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 και υποδεχθεί αθλητές και επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία της Uber για αστικές αερομεταφορές ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με την υπόσχεση ότι θα βάλει ένα τέλος στις χρονοβόρες μετακινήσεις κι ότι οι πελάτες θα μπορούν να παραγγέλνουν το ιπτάμενο ταξί με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην περίπτωση του Λος Άντζελες η εταιρεία έχει ήδη επιλέξει 20 στρατηγικά σημεία για το δίκτυό της.

Σε βίντεο που έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα η Uber έκανε μια επίδειξη του πώς θα μπορεί κανείς να κλείνει μια θέση σ’ ένα απ’ τα τετραθέσια αεροταξί, που θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται κάθετα.

«Είναι ένας εμπνευσμένος τρόπος ταξιδιού. Πατάς ένα κουμπί, πετάς πάνω από την πόλη και προσγειώνεσαι», είπε ο Χόλντεν.

Αν όλα εξελιχθούν βάσει του σχεδίου, οι μετακινήσεις με το ιπτάμενο ταξί θα είναι και οικονομικές. Ένα δρομολόγιο μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Σαν Χοσέ που θα χρειαζόταν έως και δύο ώρες σε ώρα αιχμής και θα στοίχιζε κάπου 110 δολάρια, θα μειωθεί τώρα στα 15΄. Το αρχικό κόστος της διαδρομής θα ανέρχεται στα 129 δολάρια, αλλά στο εγγύς μέλλον αναμένεται να πέσει στα 43 δολάρια και μακροπρόθεσμα στα 20.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ