Στα χαμηλότερά της η δημοτικότητα Τραμπ -Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση - iefimerida.gr

Στα χαμηλότερά της η δημοτικότητα Τραμπ -Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την SSRS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσοστό θετικής γνώμης των Αμερικανών πολιτών για το Δημοκρατικό Κόμμα καταγράφηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 χρόνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του CNN, που πραγματοποιήθηκε από την SSRS.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ποσοστό μόλις 37% των Αμερικανών έχουν θετική γνώμη για τους Δημοκρατικούς, με το ποσοστό αυτό να έχει μειωθεί από το 44% που είχε καταγραφεί τον περασμένο Μάρτιο.
Η πλειοψηφία (54%) έχει αρνητική γνώμη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής άποψης στις δημοσκοπήσεις που έχει πραγματοποιήσει το CNN (CNN/ SSRS, CNN/ORC, CNN/USA Today) από το 1992.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει χαμηλά ποσοστά αποδοχής από κοινωνικές ομάδες που έχουν ουσιαστική σημασία για την πολιτική δυναμική του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως, η μη λευκοί (48%), αλλά και οι ψηφοφόροι κατά των 35 ετών (33%).
Τα ποσοστά αυτά, δημοσιοποιούνται μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με τις εσωτερικές διαιρέσεις, αλλά και τον έλεγχο του Δημοκρατικού Κόμματος, από τις αποκαλύψεις του βιβλίου της προσωρινής προέδρου της εθνικής επιτροπής (DNC) Ντόνας Μπραζίλ.

Οι αποκαλύψεις αυτές, θέτουν νέα ερωτηματικά σχετικά με τις επιρροές, αλλά και την ευθύνη διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Σε χαμηλό ποσοστό κινείται και η αποδοχή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (30%). Το ποσοστό αυτό, είναι το ίδιο με το ποσοστό αποδοχής τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής από τις δημοσκοπήσεις του 1992, ενώ έχει μειωθεί από το 42% που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο. Ποσοστό 61% (έξι στους δέκα ερωτηθέντες) έχουν μη θετική γνώμη για τα δύο κόμματα, στον πολιτικό ορίζοντα διεξαγωγής των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, το 2018.

Ποσοστό 33% των φιλελεύθερων και 41% των συντηρητικών εκφράζουν μη θετική άποψη για τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους. Στους ανεξάρτητους το ποσοστό αυτό, καταγράφεται στο 41% (τέσσερις στους δέκα), έναντι μόλις ποσοστού 8% που έχουν θετική άποψη για τα δύο κόμματα.

Ποσοστό 51% των Αμερικανών υποστηρίζει ότι είναι κακό για την χώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, με το 38% να υποστηρίζει ότι αυτό είναι θετικό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής άποψης για τον έλεγχο του Κογκρέσου, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών, μεταξύ του 2007 και του 2010.

Παρά την δραστική μείωση αποδοχής του Δημοκρατικού Κόμματος, οι αρνητικές απόψεις για την διακυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων, φαίνεται να μετριάζουν τις πολιτικές συνέπειες για τους Δημοκρατικούς στην προοπτική της ψήφου αναφορικά με το Κογκρέσο.

Οι Δημοκρατικοί υπερτερούν των Ρεπουμπλικάνων με διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων στην προτίμηση ψήφου 50% έναντι 38%. Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν σταθερά τους υποψηφίους τους, για τον ενδιάμεσο κύκλο εκλογών το 2018, ενώ οι Δημοκρατικοί διατηρούν προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Ποσοστό 36% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων για τους Δημοκρατικούς ή για ανεξάρτητους υποψηφίους που θα υποστηριχτούν από το Δημοκρατικό Κόμμα, δηλώνουν ενθουσιασμένοι για την συμμετοχή τους στις εκλογές της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό, έχει μειωθεί από το 44% που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο. Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι από την πλευρά τους εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους, σε ποσοστό 37%.

Ποσοστό 87% των ψηφοφόρων που θα υποστηρίξουν Δημοκρατικό υποψήφιο το 2018, έχουν μη θετική γνώμη για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενώ ποσοστό 89% αυτών που θα υποστηρίξουν Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, έχουν αρνητική γνώμη για τους Δημοκρατικούς.
Ωστόσο, ποσοστό 32% των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων έχουν μη θετική γνώμη για το κόμμα που θα στηρίξουν στις εκλογές του επόμενου χρόνου.

Η χαμηλή δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο 36%, αντανακλάται στις ενδιάμεσες εκλογές, καθώς το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να ψηφίσει έναν υποψήφιο που έχει την υποστήριξη του Τραμπ, έναντι ενός υποψηφίου που τον κατακρίνει.
Το ποσοστό αυτό, είχε καταγραφεί στο 41% τον Απρίλιο.

Στα χαμηλότερά της η δημοτικότητα Τραμπ -Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση  | iefimerida.gr 0

Οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι το μέλος του Κογκρέσου που έχουν ψηφίσει προηγούμενα αξίζει την επανεκλογή του, τον επόμενο Νοέμβριο σε ποσοστό 46% έναντι 39%, με το ποσοστό των αναποφάσιστων να προσδιορίζεται στο 15%. Από την άλλη μεριά, ποσοστό 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι τα μέλη του Κογκρέσου δεν αξίζουν την επανεκλογή τους.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων που έχουν τον έλεγχο στο Κογκρέσο, το 51% υποστηρίζει ότι τα περισσότερα μέλη των δύο νομοθετικών σωμάτων, δεν αξίζουν επανεκλογή τους.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την φορολογική μεταρρύθμιση μόλις το 31% των Αμερικανών υποστηρίζει τις προτεινόμενες αλλαγές που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, ενώ το 45% είναι αντίθετο, έναντι ποσοστού 52% τον προηγούμενο μήνα, όταν στην ερώτηση είχε συμπεριληφθεί και το όνομα του προέδρου Τραμπ.
Το 25% των ερωτηθέντων δεν εκφράζει άποψη για την επιχειρούμενη φορολογική μεταρρύθμιση. Γενικά, το 64% των Ρεπουμπλικάνων, το 31% των ανεξάρτητων και το 8% των Δημοκρατικών υποστηρίζουν το νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης. Μόλις το 21% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα είναι καλύτερα μετά την εφαρμογή του, ενώ 32% δηλώνουν ότι η οικονομική τους θέση θα επιδεινωθεί, με τα ποσοστά αυτά να είναι τα ίδια με αυτά του περασμένου Οκτωβρίου, όταν οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου δεν είχαν γνωστοποιηθεί. Ποσοστό 40% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο θ’ αυξήσει το έλλειμμα, ενώ το 18% εκτιμά ότι θα το μειώσει.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο ελπίζουν ότι το νομοσχέδιο των φορολογικών μεταρρυθμίσεων θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, προκειμένου ν’ αντιστραφεί η νομοθετική στασιμότητα που χαρακτήρισε σχεδόν τον πρώτο χρόνο του κοινοβουλευτικού βίου της κυβέρνησης Τραμπ. Από την άλλη μεριά, οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι έναντι των διαφορετικών προβλέψεων του φορολογικού νομοσχεδίου.

Το 52% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση είναι αντίθετοι με την μείωση της φορολογίας των εταιρικών κοινοπραξιών, το 56% είναι αντίθετοι στην κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας, ενώ το 52% τάσσεται κατά της κατάργησης των μειώσεων που ισχύουν στην φορολογία για τα εισοδήματα στο επίπεδο της πολιτείας ή των τοπικών κοινοτήτων, όπως επίσης στην μείωση των ελαφρύνσεων επί της φορολογίας των πωλήσεων.

Από την άλλη μεριά, ποσοστό 79% των ερωτηθέντων κι από τα δύο κόμματα υποστηρίζουν την αύξηση των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά, ενώ το 49% των Αμερικανών υποστηρίζουν την μείωση του επιτοκίου για την απόκτηση σπιτιού στις υποθήκες μέχρι του ποσού των 500.000 δολαρίων.

Η δημοσκόπηση του CNN πραγματοποιήθηκε από την SSRS μέσω τηλεφώνου κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως 5 Νοεμβρίου, με την συμμετοχή 1.021 ενηλίκων τυχαίου στατιστικού δείγματος, ενώ το ποσοστό στατιστικού λάθους προσδιορίζεται στο 3,6%, ενώ αυξάνεται στις διάφορες υποομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ