Εμπρηστική ομιλία Ερντογάν: «Με την κατάκτηση της Κύπρου σας κόψαμε το χέρι» - iefimerida.gr

Εμπρηστική ομιλία Ερντογάν: «Με την κατάκτηση της Κύπρου σας κόψαμε το χέρι»

Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με άκρως προκλητικό τόνο για την Κύπρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να κάνει «ενέσεις ηθικού» στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΑΚΡ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα του Πασά Μεχμέτ το 1573 για την Κύπρο: «Υπάρχει μια έκφραση που είπε ο Μεχμέτ Πασάς προς τον πρέσβη της Βενετίας: Εμείς, με την κατάκτηση της Κύπρου, σας κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς, στον πόλεμο του 1571, μας ξυρίσατε απλά τα γένια» τόνισε.

Για να προσθέσει με τον ίδιο προκλητικό τόνο: «Το χέρι που κόβεται δεν ξαναφυτρώνει, αλλά το μούσι που ξυρίζεται, ξαναβγαίνει πιο δυνατό».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως παίζονται παιχνίδια εις βάρος της Τουρκίας αλλά τα παιχνίδια αυτά θα τα κόψει από τη ρίζα και πως η Τουρκία, σε κάθε περίπτωση, θα βγει δυνατή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Κύπρος Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ