Η απρόσμενη οδηγία καθηγητή του Κέμπριτζ στους φοιτητές του: Μην περνάτε καλά! - iefimerida.gr

Η απρόσμενη οδηγία καθηγητή του Κέμπριτζ στους φοιτητές του: Μην περνάτε καλά!

Καθηγητής του Κέμπριτζ δεν θέλει να διασκεδάζουν οι φοιτητές του (Φωτογραφία: Shutterstock)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ασυνήθιστη οδηγία έδωσε καθηγητής του Κέμπριτζ στους φοιτητές του, που τους προειδοποίησε να... μην περνάνε καλά γιατί αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή!

Σε email που έστειλε στους φοιτητές, ο Γιουτζίν Τερέντιεφ επεσήμανε στους φοιτητές ότι ακόμη κι αν αποφύγουν το αλκοόλ, πολλοί από αυτούς δεν θα είναι αρκετά έξυπνοι για το μάθημά του. Εκείνοι που διασκεδάζουν στην κοινωνική ζωή τους, δεν θα επιβιώσουν, προειδοποίησε το διευθυντής σπουδών στις φυσικές επιστήμες, σύμφωνα με τον Independent.

«Παρακαλώ, προσέξτε πώς χειρίζεστε τον εαυτό σας τις πρώτες εβδομάδες. Να θυμάστε ότι δεν είστε σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο, όπου οι φοιτητές πίνουν και περνούν καλά. Και δεν είστε σε κάποιον κύκλο μαθημάτων, όπως δυστυχώς είναι άλλοι στο Κέμπριτζ, στον οποίο είναι πιθανή ή αποδεκτή μία τέτοια συμπεριφορά», έγραψε στους πρωτοετείς.

Ο Τερέντιεφ τους επεσήμανε ότι οι φυσικές επιστήμες είναι ένα πολύ δύσκολο αντικείμενο που απαιτεί την πλήρη προσοχή τους και την απόλυτη νοητική ικανότητά τους. «Και για αρκετούς από εσάς, ακόμη και αυτό δεν θα είναι αρκετό», τονίζει.

«Μπορείτε να πάτε καλά (να επιβεβαιώσετε τις δυνατότητες που ορθώς ή λανθασμένοι αρκετοί εδώ υποθέτουν ότι έχετε) αν είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και μάθετε να απολαμβάνετε το μάθημα. Ανθρωποι που απλά το παρακολουθούν, αλλά απολαμβάνουν την κοινωνική ζωή, μπορούν να επιβιώσουν σε πολλά μαθήματα αλλά όχι σε αυτό», συνεχίζουν οι προειδοποιήσεις του.

Ακόμη, κάλεσε τους φοιτητές του να μην ξεγελαστούν από τους πολλούς που θα δουν να διασκεδάζουν γύρω τους και να κάνουν καλά τη δουλειά τους, μαθαίνοντας να την απολαμβάνουν. «Μετά θα δείτε αν έχετε την όποια επιθυμία να πιείτε άλλο ένα μπουκάλι», καταλήγει.

Αυτό το email, που κυκλοφόρησε στα social media, προκάλεσε αντιδράσεις, για την υπερβολική πίεση που ασκεί σε φοιτητές, προκαλώντας ανησυχία για την ψυχική υγεία τους. Ο καθηγητής εξήγησε πάντως ότι αποφάσισε να στείλει το email μετά από φήμες που άκουσε για πολλά «παιχνίδια αλκοόλ» στο πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέμπριτζ καθηγητής φοιτητές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ