Στο ΣτΕ κατά του Σταθάκη η «Ελληνικός Χρυσός» -Για την άρνησή του να παρατείνει την άδεια για τις Σκουριές - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ κατά του Σταθάκη η «Ελληνικός Χρυσός» -Για την άρνησή του να παρατείνει την άδεια για τις Σκουριές

Κατά του κ. Σταθάκη προσέφυγε στο ΣτΕ η «Ελληνικός Χρυσός» (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα προσφυγή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στο ΣτΕ, αυτή τη φορά κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη.

Με την προσφυγή η εταιρεία ζητεί να ακυρωθεί και ως παράνομη η άρνηση του υπουργού να απαντήσει σε αίτημα της εταιρείας για παράταση της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24 Μαρτίου 2017.

Η επίμαχη άδεια εγκατάστασης αφορά στο παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου, και άλλες υποδομές οι οποίες σύμφωνα με την εταιρία είναι απαραίτητες για την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές και η μη χορήγησή της επιφέρει καθυστέρηση τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έχει κερδίσει έως τώρα όλες τις μάχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εκτός κάποιων δευτερεύουσας σημασίας, ενώ αυτή τη χρονική στιγμή το θέμα έχει παραπεμφθεί στη διαιτησία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ